Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Κακοστημένες διαρροές για να καλυφθεί η αποτυχία στο Παρίσι - Για βρώμικο πόλεμο κάνει λόγο ο Μηλιός

Σταθάκης: Κακοστημένες διαρροές για να καλυφθεί η αποτυχία στο Παρίσι - Για βρώμικο πόλεμο κάνει λόγο ο Μηλιός
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
(upd2) Για «κακοστημένες διαρροές» που στόχο έχουν να καλύψουν τη «νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο για την ύπαρξη e-mail στελέχους επενδυτικού οίκου σχετικά με τις συναντήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επενδυτές στο Λονδίνο.
«Το e-mail που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (με υπογραφή η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Σταθάκης.
«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη μεριά του, ο Γιάννης Μηλιός χαρακτήρισε  τις τοποθετήσεις των επενδυτικών στελεχών του Σίτι με τα οποία συναντήθηκε στο Λονδίνο "θετικές μέχρι κριτικές", κάνοντας λόγο για παραφιλολογία δημοσιευμάτων τα οποία "προφανώς ή πολύ πιθανώς δεν προέρχονται από τους ανθρώπους που ήταν μαζί μας στο τραπέζι".
Ο ίδιος, μιλώντας στο Σκάι, διέψευσε δηλώσεις που του αποδόθηκαν περί "άλλων εντός και άλλων εκτός" και αμφισβήτησε την εγκυρότητα του επίμαχου email, επισημαίνοντας ότι αντίθετα με την εικόνα που παρουσιάζει του ζητήθηκε να είναι και ο ίδιος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαθέσιμοι για νέες ανάλογες συναντήσεις.
"Είναι ένας βρώμικος πόλεμος που σε τελευταία ανάλυση πλήττει τη χώρα και τη δημοκρατία", συμπλήρωσε ο κ. Μηλιός.
Ο κ. Σταθάκης συμμετείχε σε τρεις κλειστές εκδηλώσεις, διοργανωθείσες από τη Nomura, τη Merryll Lynch και το Kepler Cheuvreux αντίστοιχα, ενώ σε άλλες τρεις συμμετείχε ο κ. Μηλιός - υπό τον συντονισμό του Συνδέσμου Ελλήνων Τραπεζιτών και της Deutsche Bank. Σε κάθε συνάντηση συμμετείχαν περίπου 20 με 25 επενδυτές και τραπεζίτες.

Το επίμαχο e-mail

Σύμφωνα με το επίμαχο email του Joerg Sponer, στελέχους του fund Capital, ήταν τέτοιο το σοκ που επικράτησε στις τάξεις των επενδυτών στο άκουσμα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που – όπως φέρεται να υποστηρίζει - «όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα».
Από την πλευρά του πάντως ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι συναντήθηκε με στελέχη του Capital αλλά όχι με τον Joerg Sponer.
«Είδα κάποια στελέχη του Capital, αλλά κανείς από αυτούς δεν ήταν ο Joerg Sponer», τόνισε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στο Λονδίνο.
Όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, το ταξίδι στο Λονδίνο είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ πρόσθεσε πως έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν τέτοιες συναντήσεις, αφού τον τελευταίο περίπου χρόνο έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των ξένων για τις θέσεις του κόμματος.
Ταυτόχρονα ο κ. Σταθάκης διεμήνυσε πως οι άξονες που παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο δεν διαφέρουν από εκείνες της παρουσίασης στη ΔΕΘ και στην Ουάσιγκτον.
Σε ερώτηση αν πιστεύει αν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Σταθάκης απάντησε καταφατικά.
"Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτό μπορεί να γίνει με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

(πρώτη ενημέρωση 26 Νοεμβρίου 20:34)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης