Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ) στο Associated Press: Η τρόικα πιέζει για μειώσεις συντάξεων και αύξηση των φόρων

Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ) στο Associated Press: Η τρόικα πιέζει για μειώσεις συντάξεων και αύξηση των φόρων
«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων»
«Η Ελλάδα βρίσκεται υπό αυστηρή πίεση, προκειμένου να λάβει νέα μέτρα λιτότητας» διαμήνυσε μιλώντας στο Associated Press, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος συμμετείχε στις διμερείς διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.
Ειδικότερα, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας, με στόχο την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 2 δισ. ευρώ.
«Οι διεθνείς δανειστές επιμένουν να αρνούνται τις εκτιμήσεις της Αθήνας για το έλλειμμα του 2015» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.
«Η τρόικα δεν πιστεύει πως ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί ορθά και έτσι προτείνει μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.
Πάντως, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποσαφήνισε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων».
Όπως υπενθυμίζει το Associated Press, Ελλάδα και τρόικα διαπραγματεύονται το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων, προτού η Αθήνα εξέλθει του προγράμματος διάσωσης και λάβει προληπτική γραμμή στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης