Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το όριο του 3% ύστατο όπλο του Σαμαρά για ΠτΔ - Δέλεαρ για ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ στο νέο διάγγελμα

Το όριο του 3% ύστατο όπλο του Σαμαρά για ΠτΔ - Δέλεαρ για ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ στο νέο διάγγελμα
Στο νέο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, εκβιάζοντας τους βουλευτές με το πλαφόν του 3%
Κάθε μέσο που θα διαφυλάξει το πολιτικό μέλλον του ίδιου, αλλά και της παράταξής του, αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην τελευταία πολιτική του πρωτοβουλία, στο παρά ένα της διεξαγωγής της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου.
Στο νέο του διάγγελμα - το οποίο θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο και πιθανότατα το βράδυ της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει χρήση και των τελευταίων "όπλων" που διαθέτει.
Οι πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να επιχειρεί εκ νέου να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ονοματεπώνυμο πλέον και με γνώμονα - όπως θα τονίσει - το κοινό συμφέρον και τη διασφάλιση ενός ευοίωνου μέλλοντος για τη χώρα.
Στο νέο του διάγγελμα, ωστόσο, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει ένα βήμα ακόμη παραπέρα, εκβιάζοντας τους βουλευτές με το πλαφόν του 3%.
Απευθυνόμενους προς ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους βουλευτές, ο Αντώνης Σαμαράς θα τους απευθύνει ανοικτή πρόσκληση, παίζοντας το χαρτί του 3% (το ποσοστό που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στην ελληνική Βουλή).
Ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει με εκβιαστικό τρόπο το όριο του 3%, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με το όπλο του 3%, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να δελεάσει τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα δύο κόμματα βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου στη Βουλή.
Στο νέο του διάγγελμα o Aντώνης Σαμαράς θα τα παίξει όλα για όλα...
Η τελική διατύπωση του διαγγέλματος θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των επαφών του Αντώνη Σαμαρά με τους βουλευτές, οι οποίες θα κορυφωθούν εντός του σαββατοκύριακου.
Εκ των πραγμάτων, τις επόμενες ώρες είτε θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου θα ξέρουμε...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης