Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Υπάρχει κυβέρνηση στην χώρα - Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ

Καμμένος (ΑΝΕΛ): Υπάρχει κυβέρνηση στην χώρα - Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχει συμφωνία αρχών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τόνισε ο κ.Καμμένος
(upd4) Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στην χώρα τόνισε ο Π. Καμμένος κατόπιν της συνάντησης διάρκειας περίπου μιας ώρας που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.
"Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" τόνισε ο κ.Καμμένος.
Όπως είπε "θα ανακοινωθεί το κυβερνητικό σχήμα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Θα συμμετέχουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες".
Ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία αρχών ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ ενώ τόνισε ότι o πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης.
Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του κ.Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 μετά το μεσημέρι.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε:

Συνάντηση με τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, έχει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τις πληροφορίες να προδιαγράφουν το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Τα δύο κόμματα - εφόσον τελεσφορήσει η συνεργασία - θα εξασφαλίσουν 162 - 163 βουλευτικές έδρες (ΣΥΡΙΖΑ 149 ή 150 και ΑΝΕΛ 13).
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη η πλειονότητα των υπουργικών θέσεων έχει "κλειδώσει", με τους Ανεξάρτητους Έλληνες - κατά πάσα πιθανότητα - να αναλαμβάνουν ένα εκ των χαρτοφυλακίων, πιθανώς αυτό της Εθνικής Άμυνας
Η συνεργασία, όπως διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου, θα εδραστεί στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Στις 12:30 μετά το μεσημέρι ο κ.Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον ΠτΔ, Κ. Παπούλια προκειμένου να λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Τσίπρας δεν αποκλείεται αργότερα εντός της ημέρας να συναντηθεί και με τον επικεφαλής Του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
Συγκεκριμένα, επισημαίνεται - σύμφωνα με πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ - ότι η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα ανακοινωθεί σήμερα και οτι θα αρχίσουν εντατικές συνομιλίες για την σύνταξη μιας προγραμματικής συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα δεσμεύει τους κυβερνητικούς εταίρους.
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ήδη μια προεργασία ενώ όπως είναι γνωστό ο κ. Τσίπρας έχει εξαγγείλει κυβέρνηση με δέκα υπουργούς. Είναι πιθανό ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, όχι όμως σε βαθμό που να αλλοιώνει την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός του Π. Καμμένου και του Στ. Θεοδωράκη, δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να συναντηθεί και με τον Δ. Κουτσούμπα (ΚΚΕ).
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την ψήφο ανοχής των δύο κομμάτων προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προκειμένου να διευρύνει τη κυβερνητική σταθερότητα. 


(πρώτη ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 02:16)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης