Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργός Οικονομικών ο Γ. Βαρούφακης - Όλη η ονοματολογία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

tags :
Υπουργός Οικονομικών ο Γ. Βαρούφακης - Όλη η ονοματολογία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να οριστεί ο Γιάννης Δραγασάκης με πλήρη εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών
(upd2)Έντονη σεναριολογία επικρατεί τις τελευταίες ώρες για τη σύνθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο Γ. Δραγασάκης θα αναλάβει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έχοντας ταυτόχρονα την απόλυτη εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών.
Για το υπουργείο Οικονομικών προωθείται ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης, με τον Ευ. Τσακαλώτο να αναλαμβάνει εκτός απροόπτου υφυπουργός Οικονομικών. 
Για το υπουργείο Εσωτερικών (πρόκειται να μετατραπεί σε υπερυπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη) ακούγεται το όνομα του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη.
Για το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης τα χαρτοφυλάκια της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, ακούγεται το όνομα του Γ. Σταθάκη ενώ υπουργός Επικρατείας αναμένεται να οριστεί ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ν. Παππάς.
Στο υπουργείο Εργασίας φέρεται να τοποθετείται ο Π. Λαφαζάνης, για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Π. Κουρουμπλή ενώ πολύ πιθανή είναι η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επίσης πολύ πιθανή θεωρείται η τοποθέτηση του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Κ. Τσουκαλάς εκτιμάται ότι θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο Θ. Δρίτσας θα προταθεί για Πρόεδρος της Βουλής.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Π. Καμμένος προορίζεται για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ ο Τέρενς Κουίκ πιθανότατα θα αναλάβει υφυπουργός Εξωτερικών. 

(Πρώτη ενημέρωση: Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, ώρα 13:22)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης