Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα για την παράδοση - παραλαβή στο Μαξίμου - ΝΔ: Έτσι το ήθελε ο Τσίπρας!

Κόντρα για την παράδοση - παραλαβή στο Μαξίμου - ΝΔ: Έτσι το ήθελε ο Τσίπρας!
Η ΝΔ υποστηρίζει ότι η παράδοση έγινε από τον κ. Μπούρα μετά από επιθυμία του κ. Τσίπρα
Η πρώτη μετεκλογική σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξεκίνησε με αφορμή την διαδικασία παράδοσης- παραλαβής της πρωθυπουργίας.
Υπενθυμίζεται ότι η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του A. Σαμαρά στον διευθυντή του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Δ. Τζανακόπουλος.
Μάλιστα ο τέως Πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς δε συναντήθηκε καθόλου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς απουσίαζε από το Μέγαρο Μαξίμου
Κύκλοι το ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για πρωτόγνωρο γεγονός σημειώνοντας ότι αυτή η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.
Μάλιστα οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα κατηγορούν τον απερχόμενο πρωθυπουργό και το επιτελείο του ότι τους παρέδωσαν ένα άδειο κτίριο, τονίζοντας ότι «δεν έγινε παράδοση εγγράφων, βρήκαμε μόνο ένα άδειο χρηματοκιβώτιο που κάποιος μας έδωσε το κλειδί».
Άμεση ήταν ωστόσο η αντίδραση της ΝΔ που υποστήριξε ότι επρόκειτο για επιθυμία του ίδιου του Τσίπρα και του διευθυντή του γραφείου του, Ν. Παππά.
Ειδικότερα από τη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζουν ότι ο κ. Παππάς, πήρε τηλέφωνο τον Δημήτρη Σταμάτη για να συζητήσουν τα διαδικαστικά και εκείνος τον παρέπεμψε στον διευθυντή του γραφείου του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα.
Ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ζήτησε από τον κ. Μπούρα να γίνει η παράδοση στο νέο διευθυντή του Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, στη Νέα Δημοκρατία σημειώνουν ότι λόγω αυτού του τηλεφωνήματος αλλά και της επίσκεψης του νέου Πρωθυπουργού στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή, μετά την ορκωμοσία του, κατάλαβαν ότι έτσι ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να γίνει η παράδοση.

Ν. Παππάς: Ανυπόστατα τα περί τηλεφωνήματος στον Κ. Μπούρα
Από την κ. Παππάς χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα περί τηλεφωνήματος στον διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά, κ. Μπούρα.
«Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» αναφέρει ο κ. Παππάς και προσθέτει:
«Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.
Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης