Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Πέμπτη η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Schulz στο Μαξίμου - Ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους

Την Πέμπτη η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Schulz στο Μαξίμου - Ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους
Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 15:00 το μεσημέρι
Για την Πέμπτη οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Eιδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί τον Martin Schulz την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου.
Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 15:00 το μεσημέρι.
Η επίσκεψη του M. Schulz στην Ελλάδα θα συντελεστεί λίγες ώρες προτού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέβη στη Γερμανία, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Angela Merkel.
Επομένως, καθίσταται σαφές πως ο Martin Schulz θα διατελέσει το ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Angela Merkel.
Εκτός του M. Schulz, με το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας θα συναντηθεί και ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα ή στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.


Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Τη βεβαιότητά του ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σχετικά με πια πιθανή διαγραφή του ελληνικού χρέους, μια από τις απαιτήσεις – κλειδί του ΣΥΡΙΖΑ, νικητή των ελληνικών εκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας, Deutschlandfunk, ο Martin Schulz ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χθες, Κυριακή, κατά τη διάρκεια της οποίας του ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι «θα κατορθώσουμε μια πλειοψηφία για μια διαγραφή» σχετικά με μια πιθανή διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση τους ελληνικού χρέους.
Ο Μ. Schulz τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης εναλλακτικών επιλογών σχετικά με ένα κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων, όπως για παράδειγμα να εργαστούν προς τη βελτίωση των κρατικών εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο, είναι ρεαλιστής, που ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, ώστε να βρει έναν σύμμαχο για την κυβέρνησή του, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλα, τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει πολλές από τις «ριζοσπαστικές του απαιτήσεις», που έθεσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης