Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Φ. Κουβέλης από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ - Θα παραμείνει μέχρι το συνέδριο

Παραιτήθηκε ο Φ. Κουβέλης από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ - Θα παραμείνει μέχρι το συνέδριο
Βασικός παράγοντας της εκλογικής μας ήττας η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση
Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, προτείνοντας τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος τον Μάιο.
Όπως παραδέχθηκε, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό για τη ΔΗΜΑΡ, η απογοήτευση είναι διάχυτη και η βιωσιμότητα του κόμματος είναι οριακή.
«Κρίσιμη παράμετρος για την εκλογική μας καθίζηση ήταν ότι η πλειονότητα των πολιτών εκτίμησε ως ανεπιτυχή τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση», τόνισε ο Φ. Κουβέλης.
Ο απερχόμενος πρόεδρος σημείωσε ότι αναλαμβάνει ένα μέρος της ευθύνης για την ήττα και δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στη θέση μου έως το συνέδριο, προκειμένου να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα.
Τόνισε, επίσης, ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.
Όσον αφορά στη συμφωνία για τετράμηνη παράταση του προγράμματος που πέτυχε η κυβέρνηση, ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι τη θεωρεί θετική, αλλά επισήμανε ότι δεν είναι δυνατό να δοθεί βιώσιμη λύση στα προβλήματα της χώρας εάν δεν δρομολογηθούν οι κρίσιμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς.
Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε., υπέβαλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποδίδοντας την εκλογική αποτυχία της ΔΗΜΑΡ στο ότι παρέμενε αρχηγικό κόμμα και κυρίως γιατί τα ηγετικά της στελέχη είχαν και έχουν ακόμη προσωπικές στρατηγικές.
«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις από εδώ και στο εξής, η μία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να ασκεί την πολιτική που ασκεί σήμερα και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να βρω τον λόγο συνέχισης ύπαρξης του κόμματος. Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτό θεωρώ ως πιο πιθανόν να συμβεί.
Υπάρχει όμως και η περίπτωση στο μέλλον, της ρήξης, εξόδου από ευρώ και μίας νέας εθνολαϊκής συμμαχίας. Τότε θεωρητικά θα είχε νόημα η ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ. Όμως και σε αυτή την περίπτωση η κοινωνία δεν θα στραφεί στην ΔΗΜΑΡ καθώς έχει απαξιωθεί μετά τα εκλογικά αποτελέσματα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης