Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδρά η Αριστερή Πλατφόρμα στη συμφωνία της κυβέρνησης - Κατεβάζει τροπολογία για εναλλακτικό σχέδιο

tags :
Αντιδρά η Αριστερή Πλατφόρμα στη συμφωνία της κυβέρνησης -  Κατεβάζει τροπολογία για εναλλακτικό σχέδιο
«H συμφωνία είναι μεταβατική και αποτελεί έναν προωθητικό συμβιβασμό για να  κερδίσουμε χρόνο»
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλ. Τσίπρα, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ περί σκληρής και επιτυχούς διαπραγμάτευσης η μειοψηφούσα  εσωκομματική παράταξη συνεχίζει να διατυπώνει σειρά αμφιβολιών ενστάσεων και αντιρρήσεων με αρκετά στελέχη της να μιλούν για υποχώρηση από τις βασικές θέσεις και απομάκρυνση από της προεκλογικές δεσμεύσεις.  
Μάλιστα η Αριστερή Πλατφόρμα συντάσσει κείμενο στο όποιο θα ζητά να υπάρξει «εναλλακτικό σχέδιο» της κυβέρνησης στην περίπτωση που οι εταίροι και δανειστές σκληρύνουν τη στάση τους.
Το κείμενο θα τεθεί υπόψη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής υπό τη μορφή τροπολογίας και θα τεθεί σε ψηφοφορία.
Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκου Καλύβη, ο οποίος προαλείφεται για εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, που αφού χαρακτήρισε τη συμφωνία «ετεροβαρή με πολλά αρνητικά σημεία στην εφαρμογή» ζήτησε την προετοιμασία του κόμματος και του λαού «για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου" όπου λήγει η συμφωνία παράτασης.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιχείρησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η συμφωνία είναι μεταβατική και αποτελεί έναν προωθητικό συμβιβασμό για να  κερδίσουμε χρόνο».
Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε σε πολλά σημεία της τοποθέτησης του στις πιέσεις των εταίρων και δανειστών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στα Eurogroup κάνοντας λόγο για εκβιασμούς ακόμα και υπό την απειλή χρεοκοπίας.
«Δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας, πρέπει να  οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα μεγάλα θέματα της ρύθμισης του χρέους και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «η μεγάλη διαπραγμάτευση είναι μπροστά και το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και με δικαιοσύνη».
Από την ομιλία του κ. Δραγασάκη δεν έλειψε και η κριτική κυρίως προς την κατεύθυνση των διαφωνούντων καθώς ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε ενιαίος, ούτε κόμμα των μελών του» προσθέτοντας ότι «μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και με επίδειξη υπευθυνότητας όλων των μελών οφείλουμε να λειτουργούμε με όρους ενιαίου κόμματος».

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης