Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος: Δεν αποτελεί παρελθόν το μνημόνιο – Ακύρωση με μονομερείς ενέργειες

Μητρόπουλος: Δεν αποτελεί παρελθόν το μνημόνιο – Ακύρωση με μονομερείς ενέργειες
«Bεβαίως δεν πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από την Βουλή»
Έντονη κριτική άσκησε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, διαμηνύοντας ότι το μνημόνιο δεν αποτελεί παρελθόν τη στιγμή που οι Βρυξέλλες «απαγορεύουν» την κατάργηση του υφιστάμενου, ψηφισμένου προγράμματος.
«Να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο, καθώς στην συμφωνία υπάρχει η ρήτρα ανάδοχής της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου», είπε απευθυνόμενος στην ηγεσία του κόμματος.
Όπως υπογράμμισε, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μάχη για να πείσει τους πιστωτές της ότι η συμφωνία λειτουργεί εις βάρος της χώρας και σημείωσε ότι «βεβαίως δεν πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από την Βουλή».
Σύμφωνα με τον Αλ. Μητρόπουλο, «ο Scheuble με το δίλημμα χρεοκοπία ή μνημόνιο θα το πάει μέχρι τέλος, πρέπει να περιμένουμε πιο σκληρή γραμμή γιατί σκέφτεται πως θα τρομοκρατήσει τον ευρωπαϊκό νότο και την άνοδο της αριστεράς».
Προσέθεσε, τέλος, ότι το κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup περιέχει ασάφειες ως προς τις δεσμεύσεις που είναι σε βάρος της χώρας ενώ ακόμη και η διατύπωση για το πλεόνασμα δεν οδηγεί σε χαμηλότερο πλεόνασμα.
«Οι ρήτρες που φορτώνουν όλο το ψηφισμένο μνημόνιο θα πρέπει να ακυρωθούν με μονομερείς ενέργειες», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης