Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξεταστική για τα μνημόνια από τον Απρίλιο του 2009 και σε τέσσερις περιόδους προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξεταστική για τα μνημόνια από τον Απρίλιο του 2009 και σε τέσσερις περιόδους προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή θα μείνει εκτός κάδρου εξεταστικής
Έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς εισήλθε η Ελλάδα στα μνημόνια από τον Απρίλιο του 2009 προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική αναμένεται να κατατεθεί σήμερα και να εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα, σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Ειδικότερα η πρόταση για εξεταστική δεν ζητά έρευνα για πιθανά ποινικά αδικήματα συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Επί της αρχής η πρόταση ζητά έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν την χώρα στα Μνημόνια και αναζήτηση πιθανών πολιτικών ευθυνών. Εάν από τα ευρήματα προκύψουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες τότε θα ακολουθήσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Η έρευνα θα γίνει στις εξής τέσσερις περιόδους:
- Απρίλιος 2009 – Μάιος 2010: πρώτη δανειακή σύμβαση.
- Μάιος 2010 – Νοέμβριος 2011: δεύτερη δανειακή σύμβαση.
- Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012: PSI.
- Νοέμβριος 2012 – σήμερα: κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Σημειώνεται ότι η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή θα μείνει εκτός κάδρου εξεταστικής.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων.
Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Χρήστος Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης