Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υψηλότερη η αμοιβή του Τσίπρα από εκείνες του Ισπανού Μ. Rajoy, του Ν. Αναστασιάδη της Κύπρου και του P. Coelho της Πορτογαλίας

Υψηλότερη η αμοιβή του Τσίπρα από εκείνες του Ισπανού Μ. Rajoy, του Ν. Αναστασιάδη της Κύπρου και του P. Coelho της Πορτογαλίας
Η ετήσια αποζημίωση του Έλληνα πρωθυπουργού ανέρχεται στις 85,5 χιλ. ευρώ
Στις 85,5 χιλ. ευρώ ανέρχεται η ετήσια αποζημίωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, ήτοι σχεδόν το 1/3 της ετήσιας αποζημίωσης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε επίπεδο κράτους, ο καλύτερα αμειβόμενος πρωθυπουργός είναι ο X. Bettel του Λουξεμβούργου, καθώς παίρνει ετησίως 288 χιλ. ευρώ, ακολουθεί η Merkel με αμοιβή 250 χιλ. ευρώ και ο C. Michel του Βελγίου με 212 χιλ. ευρώ.  Αντίθετα, μόλις 25,2 χιλ. ευρώ ετησίως λαμβάνει η L. Straujuma της Λετονίας, ο R. Fico της Σλοβακίας παίρνει 45 χιλ. ευρώ ετησίως και το εισόδημα της E. Kopacz της Πολωνίας φτάνει ετησίως τις 48,2 χιλ. ευρω.
Χαμηλότερα της αμοιβής του Τσίπρα κινούνται εκείνες του Μ. Rajoy της Ισπανίας (78 χιλ. ευρώ), του Ν. Αναστασιάδη της Κύπρου (77,1 χιλ. ευρώ) και του P.P. Coelho της Πορτογαλίας (68,6 χιλ. ευρώ).
Αναλυτικά:





Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης