Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος (αναπ. ΥΠΕΞ): Συνυπεύθυνη η τρόικα για τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής – Να δοθεί επαρκής χρόνος στην κυβέρνηση

Τσακαλώτος (αναπ. ΥΠΕΞ): Συνυπεύθυνη η τρόικα για τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής – Να δοθεί επαρκής χρόνος στην κυβέρνηση
Η τρόικα δεν είπε ποτέ «δεν θα πάρετε χρήματα αν δεν φορολογήσετε τους πλούσιος» τόνισε στη FAZ ο Τσακαλώτος
Ευθύνες στην τρόικα για το ότι δεν πίεσε την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την πάταξη της φοροδιαφυγής αποδίδει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ.Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αποδίδει μερίδιο ευθύνης στην τρόικα για το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά κατά της φοροδιαφυγής.
«Η τρόικα δεν επέμεινε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις.
Δεν είπε ποτέ «δεν θα πάρετε χρήματα αν δεν φορολογήσετε τους πλούσιους».
Έλεγε όμως «ότι δεν θα πάρετε την επόμενη δόση αν δεν περικόψετε τις συντάξεις» αναφέρει ο κ.Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι η τρόικα είναι συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει φοροδιαφυγή.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο και στη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Merkel ο κ.Τσακαλώτος τονίζει ότι η συνάντηση αυτή έφερε την Ελλάδα και τους εταίρους της πιο κοντά σε μία συμφωνία.
Ο κ.Τσακαλώτος εκφράζει την ελπίδα να λάβει η κυβέρνησή του επαρκή χρόνο, ώστε να δείξει ότι υλοποιεί τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις για πάταξη της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και για διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης