Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση δεν δέχεται μνημονιακού χαρακτήρα μέτρα – Θετική η έκβαση των συζητήσεων

Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση δεν δέχεται μνημονιακού χαρακτήρα μέτρα – Θετική η έκβαση των συζητήσεων
Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει προς το θετικότερο μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Merkel, τόνισε ο αναπλ. υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Θετική εκτιμά την έκβαση των συζητήσεων για την Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει προς το θετικότερο μετά τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Χουντής ανέφερε ότι «οι πληροφορίες που έχω είναι ότι η συζήτηση προχώρησε θετικά, αλλά αυτό που θα δείξει εάν πράγματι έχουμε φθάσει σε μια απόφαση, είναι η σημερινή συνεδρίαση και η συνεδρίαση του Eurogroup που μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό».
Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει πολιτική λύση στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους χωρίς να υποτιμά τα νούμερα, σημείωσε ο κ. Χουντής και πρόσθεσε ότι «τα νούμερα δεν είναι το κύριο στοιχείο (…) αλλά αν υπάρχει πράγματι η πολιτική βούληση να κλείσει αυτό το θέμα».
«Το θέμα είναι στην πολιτική διαπραγμάτευση που γίνεται και όχι με τα τεχνικά κλιμάκια μόνο», επισήμανε.
Παράλληλα, τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ότι δεν δέχεται μέτρα μνημονιακού χαρακτήρα, δεν δέχεται μέτρα υφεσιακά, δεν δέχεται μέτρα περικοπών λιτότητας και περικοπών μισθών και συντάξεων» και πρόσθεσε ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει προς το θετικότερο, ειδικά μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης