Τελευταία Νέα
Πολιτική

Renzi (πρωθυπουργός Ιταλίας): Να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό αυτήν την εβδομάδα

tags :
Renzi (πρωθυπουργός Ιταλίας): Να γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό αυτήν την εβδομάδα
Συνολικά 49 οι διασωθέντες από το ναυάγιο αλιευτικού στα ανοικτά των λιβυκών ακτών
Την διεξαγωγή αυτή την εβδομάδας μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ζητά ο Ιταλός πρωθυπουργός M. Renzi , μετά την τραγωδία στη Μεσόγειο και τους φόβους που εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους 700 μετανάστες.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, M. Rajoy, υπογράμμισε ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης, την οποία και κάλεσε να δράσει.
Μάλιστα, σε προεκλογικής του ομιλία του στο Αλικάντε, στη νοτιοανατολική Ισπανία ο κ. Rajoy, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «η απάντηση πρέπει να έρθει από την Ευρώπη και οι λέξεις πλέον δεν αρκούν.
Πρέπει να δράσουμε.
Εμείς οι Ευρωπαίοι, διακινδυνεύουμε την αξιοπιστία μας, αν δεν είμαστε ικανοί να αποτρέπουμε αυτές τις δραματικές καταστάσεις που συμβαίνουν καθημερινά».
Πάντως, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι διασωθέντες από το ναυάγιο αλιευτικού στα ανοικτά των λιβυκών ακτών είναι συνολικά 49, οι οποίοι μαζί με 20 σορούς θυμάτων θα μεταφερθούν με τέσσερα διαφορετικά πλοία στην Κατάνη της Σικελίας.
Στο μεταξύ, η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει να αναφέρει, σε επίσημο ανακοινωθέν της, πως κατέστη δυνατό να διασωθούν 28 μετανάστες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης