Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχεται μείωση του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών - Παππάς: Θέλουμε βιώσιμα σχήματα

Έρχεται μείωση του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών - Παππάς: Θέλουμε βιώσιμα σχήματα
"Η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει, με αποτέλεσμα σήμερα τα κανάλια να έχουν ζημίες"
Τη συρρίκνωση του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Ν. Παππάς προανήγγειλε τον περιορισμό των αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας.
«Η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει, με αποτέλεσμα σήμερα τα κανάλια να έχουν ζημίες. Αυτό η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να το λάβει υπόψη της. Επομένως μιλά για μικρό αριθμό αδειών, ώστε τα σχήματα που θα προκύψουν να είναι βιώσιμα» εξήγησε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία «μονοπωλήθηκε» από την ακρόαση του προτεινόμενου διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις στην τοποθέτηση του Λ. Ταγματάρχη ως διευθύνοντα συμβούλου.
«Θετική γνώμη υπό δοκιμή και με πολλές αιρεσιμότητες. Δεν θέλω να δοθεί μήνυμα σε διάφορους καλοθελητές ότι είμαι σε αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση» τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Φίλης.
Μάλιστα, η Ρ. Μακρή καταψήφισε την υποψηφιότητα Ταγματάρχη, επικαλούμενη την προηγούμενη αποτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, θητεία στην ΕΡΤ.
Επίσης η κ. Ραχήλ Μακρή ψήφισε αρνητικά και για την προτεινόμενη ως μέλος του δ.σ. Έλλη Παπακωνσταντίνου και αυτό γιατί η κ. Μακρή δεν πείστηκε ότι δεν έχει σχέση με τον κ. Ταγματάρχη, παρά το γεγονός ότι όταν η κ. Μακρή την ρώτησε αν είναι «βαφτισιμιά» του, η κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε αρνητικά.
Πάντως μία φράση του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για την ΕΡΤ, Νίκου Παππά, προκάλεσε αίσθηση.
Ερωτώμενος για τις διαφωνίες στην επιλογή των προσώπων απάντησε: «Εδώ ο κόσμος χάνεται...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης