Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tσίπρας: Το ΔΝΤ δικαιώνει τις θέσεις της Ελλάδας για το χρέος - Όχι στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς και τον εθνικό διχασμό

Tσίπρας: Το ΔΝΤ δικαιώνει τις θέσεις της Ελλάδας για το χρέος - Όχι στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς και τον εθνικό διχασμό
Όταν ένας λαός παίρνει το μέλλον στα χέρια του δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, διεμήνυσε, σε νέο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, δύο μόλις 24ωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η ώρα της ευθύνης και της δημοκρατίας έφθασε, σημείωσε ο πρωθυπουργός, απευθύνοντας έκκληση να σιγήσουν οι σειρήνες της κινδυνολογίας και της καταστροφής.
Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, διαβεβαίωσε ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό.
Αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη - και στην οποία γίνεται σαφές πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο - ο πρωθυπουργός τόνισε πως η έκθεση του ΔΝΤ μας δικαιώνει να μην αποδεχτούμε μια πρόταση που δεν περιλαμβάνει διευθέτηση χρέους.
Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δικαιώνει την ελληνική κυβέρνηση, καθώς λέει το αυτονόητο για τη βιωσιμότητα του χρέους, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, για να διαβεβαιώσει μάλιστα πως η θέση του ΔΝΤ για το χρέος δεν παρουσιάστηκε ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση.
Ο μόνος τρόπος για να καταστεί βιώσιμο το χρέος είναι να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος, σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας, επικαλούμενος τις συστάσεις που περιλαμβάνει για το ελληνικό χρέος η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ό,τι και να επιλέξουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να μας χωρίζει, διαβεβαιώσε ο πρωθυπουργός για να επαναλάβει πως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει ρήξη.
Την Κυριακή κρίνεται αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας, πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως "αποφασίζουμε για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια".
Απευθύνοντας μια ακόμη έκκληση προς τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερες "σας καλώ να πείτε ΌΧΙ στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς και τον διχασμό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης