Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ελεύθερη» από μνημόνια η χώρα – Γιατί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης;

«Ελεύθερη» από μνημόνια η χώρα – Γιατί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης;
Γιατί κωλυσιεργεί η κυβέρνηση και δεν ξεκινά αμέσως να εφαρμόσει τις εξαγγελίες τόσων ετών;
Και μέσα στη φούρια των ημερών, μας διέφυγε ότι το βδελυρό για την κυβέρνηση μνημόνιο, το απόλυτο κακό που ταλάνισε όλη τη χώρα πέντε χρόνια, έληξε από την περασμένη Τρίτη 30 Ιουνίου το βράδυ!
Αυτό που η κυβέρνηση έλεγε ότι θα ακυρώσει με ένα νόμο και ένα άρθρο και όταν το σκίσει θα είναι «μέρα μεσημέρι», έχει πάψει να ισχύει από το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου!
Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της! Αναπόσπαστα, ελεύθερα, οργανωμένα, συντονισμένα, έχει όλη την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμα της… Θεσσαλονίκης!
Και το ερώτημα είναι; Γιατί τόσος καυγάς; Γιατί δημοψηφίσματα και… φυτίλι στο διχασμό; Αφού δεν υπάρχουν στο «σβέρκο» μας οι τοκογλύφοι και οι εκβιαστές;
Έχουμε αποτινάξει το ζυγό των βδελυρών μέτρων λιτότητας, έχουν πάψει να ισχύουν οι περιορισμοί και τα… ισοδύναμα, έχουν τελειώσει όλες οι διατάξεις που περιόριζαν τους μισθούς και τις συντάξεις.
Γιατί κωλυσιεργεί η κυβέρνηση και δεν ξεκινά αμέσως να εφαρμόσει τις εξαγγελίες τόσων ετών!
Γιατί δεν εφαρμόζεται κατά γράμμα το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης;
Πάντως, όπως μας θυμίζουν κάποιοι, ήδη κάποιες από τις… εξαγγελίες τις εφαρμόζει! Ανοικτά διόδια, δωρεάν οι συγκοινωνίες, δεν γίνονται πλειστηριασμοί...
Εφαρμόζονται όλα, ολιστικά! Ακόμη και τα «ρεύματα» και τα κινήματα του «δεν πληρώνω» ή «κάτω οι τράπεζες των τοκογλύφων», εφαρμόζονται!
Υπάρχει όντως στάση πληρωμών, ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές!

Υ.Γ. Τραγικός Σουρεαλισμός... Ας μας συγχωρεθεί η διάθεση για χιούμορ, μέσα στη μαυρίλα και την παράνοια που βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως.


Πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 3 Ιουλίου, 16:59 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης