Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να αλυσοδέσει τη χώρα με το μνημόνιο

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να αλυσοδέσει τη χώρα με το μνημόνιο
«Δεν είναι δυνατό πρώτα να ψηφιστεί μνημόνιο και μετά να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»
Σαφή θέση εναντίον της νέας συμφωνίας έλαβε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να αλυσοδέσει τη χώρα με το μνημόνιο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως διαμήνυσε, «δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να φέρει μέσα σε 14 ημέρες τρία κατεπείγοντα νομοσχέδια σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία.
«Είναι ιστορική επιταγή η Αριστερά να αναλάβει να υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία από τη μνημονιακή λαίλαπα και την περιστολή των δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική κρίση» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν μπορεί, όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα, να είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος.
«Ο Πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμα ως απάντηση στο the game is over, δεν μπορεί να εννοούσε να πάρουμε μια εβδομάδα παράταση» πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής.
Όσον αφορά το αντικείμενο συζήτησης της Κ.Ε., η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι δυνατό πρώτα να ψηφιστεί μνημόνιο και μετά να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης