Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από το πρόγραμμα διάσωσης – Πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα

Μάρδας: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από το πρόγραμμα διάσωσης – Πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα
Η χώρα έχει αποφύγει τον κίνδυνο ενός Grexit, σημείωσε ο τέως αναπλ. υπουργός Οικονομικών
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τον κίνδυνο ενός Grexit εξέφρασε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από τη διάσωση και ότι πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν έχουμε περιθώρια να ξεφύγουμε από αυτή την πρόταση (σ.σ. πρόγραμμα διάσωσης), τα αυτονόητα πρέπει να γίνουν» και πρόσθεσε ότι επί πέντε χρόνια, τα αυτονόητα αυτά που έπρεπε να γίνουν, δεν έγιναν.
«Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αγγίξουμε τις πρόωρες συντάξεις τώρα;», διερωτήθηκε ο κ. Μάρδας.
Αναφερόμενος στην «τρύπα» στα έσοδα, σημείωσε ότι «τα νούμερα είναι νούμερα, αλλά υπάρχει ερμηνεία που απαλύνει τα νούμερα» και συμπλήρωσε ότι «η τρύπα 3,7 δισ. ευρώ στα έσοδα σημαίνει ότι έχουμε μετάθεση πληρωμών φορών φυσικών προσώπων ή του ΕΝΦΙΑ. Αν τα μαζέψουμε όλα αυτά τα 3,7 δισ. ευρώ δεν είναι τίποτε υπερβολικό», επισήμανε.
Όσον αφορά προηγούμενες προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, σημείωσε ότι είναι χρήσιμες, αλλά δεν είναι ασφαλείς, επισημαίνοντας ότι μπορεί να είναι εκτός πραγματικότητας, όπως και οι προβλέψεις για τον προϋπολογισμό του 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης