Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εγκρίθηκε με 154 ψήφους υπέρ και 102 κατά η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες από τη Βουλή

tags :
Εγκρίθηκε με 154 ψήφους υπέρ και 102 κατά η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες από τη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ως προς τη συνταγματικότητά της 
Εγκρίθηκε με 154 ψήφους υπέρ και 102 κατά, η τροπολογία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών μετά από πολύωρη συζήτηση στη Ολομέλεια κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρών ψήφισαν 14 βουλευτές ενώ απείχαν 30. 
Της έναρξης της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση ως προς την συνταγματικότητα ή όχι της τροπολογίας με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν κυρίως τα επιχειρήματά τους στις υπερ - αρμοδιότητες που θα απολαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας και στην αποψίλωση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, το οποίο, όπως υποστήριξαν, απεκδύεται με την ρύθμιση αυτή του ίδιου του του ρόλου, ως το μόνο αρμόδιο - σύμφωνα με το Σύνταγμα - να καθορίσει τον αριθμό των αδειών, την διαδικασία και τα κριτήρια διεξαγωγής του διαγωνισμού, εκτιμώντας πως η ρύθμιση θα καταπέσει στο ΣτΕ αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Η κυβέρνηση επέμεινε ότι με βάση το Σύνταγμα το κράτος έχει την ευθύνη για τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι η εξυγίανση της σαθρής πραγματικότητας παράνομης λειτουργίας των ραδιο-τηλεοπτικών μέσων στην Ελλάδα - ως ελληνική πρωτοτυπία - «περνάει» μέσα από τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την αδειοδότησή τους, υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας συχνά τους τόνους αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
Απαντώντας, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για αυταρχισμό, απολυταρχισμό και αυθαιρεσία στα ΜΜΕ, αναφέροντας ότι επιχειρεί να ελέγξει ασφυκτικά τον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε μια ομιλία σε ιδιαίτερα υψηλούς τονους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης