Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κομισιόν: Υπάρχουν ακόμη ελλείψεις όσον αφορά τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων

Κομισιόν: Υπάρχουν ακόμη ελλείψεις όσον αφορά τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων
Πρέπει να αντιμετωπιστούν και χρειάζεται να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προοδευτική κατάργηση των συνοριακών ελέγχων μέχρι το Νοέμβριο
Η Ελλάδα εξακολουθεί να πρέπει να αντιμετωπίσει «κάποιες ελλείψεις» στα εξωτερικά της σύνορα, προκειμένου να είναι «δυνατή η προοδευτική κατάργηση των συνοριακών ελέγχων μέχρι τον Νοέμβριο».
Αυτό δήλωσε σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mina Andreeva.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η ίδια τόνισε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να παρουσιάσει στις 12 Μαΐου το τελικό της πόρισμα για τη διατήρηση των ελέγχων που έχουν επιβάλει κάποιες χώρες στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμα.
Όταν ρωτήθηκε κατά πόσον η Ελλάδα διαχειρίζεται πλέον σωστά τα εξωτερικά της σύνορα, η κα. Andreeva ανέφερε πως «εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και χρειάζεται να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις».
Ακόμη, συμπλήρωσε πως «είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προοδευτική κατάργηση των συνοριακών ελέγχων μέχρι το Νοέμβριο».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου την πρότασή της για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου.
Τον περασμένο μήνα η Κομισιόν είχε παρουσιάσει εναλλακτικές επιλογές για ένα πιο «δίκαιο και βιώσιμο» σύστημα κατανομής των αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., από τις οποίες πηγάζει η τελική της πρόταση.
«Η Επιτροπή θα συζητήσει τις προτάσεις της αναθεώρησης και θα καταλήξει σε μια απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Andreeva κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες.
Την ίδια ημέρα, αναμένεται να δημοσιεύσει η Επιτροπή και την έκθεση προόδου για την Τουρκία, αναφορικά με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες.
Σύμφωνα με τη Mina Andreeva, η Τουρκία καταβάλλει «προσπάθειες» για την εκπλήρωση των εν λόγω προϋποθέσεων, ενώ «περαιτέρω πρόοδος» σημειώθηκε τον τελευταίο καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης