Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής για προσφυγικό: Ο κόσμος βοήθησε – Διαπιστώθηκαν αδυναμίες

Κουρουμπλής για προσφυγικό: Ο κόσμος βοήθησε – Διαπιστώθηκαν αδυναμίες
Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής
«Ο κόσμος βοήθησε και όλοι μαζί κάναμε κάτι το οποίο θα αποτελεί πολυετή παρακαταθήκη για την Ελλάδα», τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας για το προσφυγικό.
Ο ίδιος διερωτήθηκε «ποιά ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό;», σημειώνοντας ότι το υπουργείο αντιμετώπισε το πρόβλημα χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία.
Μάλιστα, διαπιστώθηκαν αδυναμίες και η κατάσταση αιφνιδίασε και τους Ευρωπαίους,  όπως διαφάνηκε κατά τη πρόσφατη συζήτησή του με τον πρέσβη της Σλοβακίας, ο οποίος και παραδέχτηκε ότι οι αδυναμίες δεν προέρχονται μόνο από την Ελλάδα.
Όπως είπε, σχετίζονται με ζητήματα που αφορούν την μετεγκατάσταση, αλλά και με την στελέχωση όλων των υπηρεσιών από ανθρώπους που έπρεπε να έρθουν από την Ευρώπη προσκομίζοντας χρήσιμη εμπειρία και τεχνογνωσία.
Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, επεσήμανε ότι  στοχεύουν στην απλούστευση τριών βασικών προβλημάτων και συγκεκριμένα, της συναρμοδιότητας, της διαλειτουργικότητας και της πολυνομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης