Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουντουρά (υπ. Τουρισμού): Θα υπάρξει αύξηση εσόδων και αφίξεων τουριστών το 2016 στην Ελλάδα

Κουντουρά (υπ. Τουρισμού): Θα υπάρξει αύξηση εσόδων και αφίξεων τουριστών το 2016 στην Ελλάδα
Ο τελικός απολογισμός της πορείας του τουρισμού θα γίνει τον Οκτώβριο υποστήριξε η υπουργός Τουρισμού
Την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων αλλά και αφίξεων τουριστών το 2016 σε σχέση με το 2015 εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η κα.Κουντουρά τόνισε ότι στο επτάμηνο του έτους υπάρχει θετικό πρόσημο στις αφίξεις με αύξηση της τάξης του 6% με 7%.
Όπως είπε, και δεδομένου ότι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών με υψηλό εισόδημα «η λογική λέει ότι και τα έσοδα θα αυξηθούν».
Η υπουργός υποστήριξε ότι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι οι μήνες με την υψηλότερη κίνηση και πρόσθεσε πως ο τελικός απολογισμός θα γίνει τον Οκτώβριο.
Η κα. Κουντουρά είπε πως πέραν των νέων τουριστικών αγορών που άνοιξαν με την πολιτική που ακολουθήθηκε έχουν τεθεί οι βάσεις για επιμήκυνση της σεζόν από τον Απρίλιο και υπάρχει απόδοση ενώ υπογράμμισε ότι το 2016 λόγω γεωπολιτικών προβλημάτων στην περιοχή και τρομοκρατίας, υπήρξαν σημαντικές δυσκολίες στην προσέλκυση του τουριστικού προϊόντος.
«Είναι στρεβλή η εντύπωση ότι τα προβλήματα σε γειτονικές χώρες αυξάνουν την τουριστική ροή προς την Ελλάδα.
Λόγω της τρομοκρατίας το 16% των Γερμανών αποφάσισε να μην κάνει διακοπές εκτός χώρας» είπε η υπουργός, αναφέροντας ωστόσο πως φέτος οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 8% προς την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης