Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κακουργηματική δίωξη κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για δάνειο της Attica Bank στο ΠΑΣΟΚ

Κακουργηματική δίωξη κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για δάνειο της Attica Bank στο ΠΑΣΟΚ
Η δίωξη για απιστία αφορά την κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος
Κακουργηματική δίωξη για απιστία και απάτη άσκησε κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου η εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά του κόμματος και ήταν ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το χρέος των 140 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε την περίοδο 2004 – 2012.
Η δίωξη για απιστία κατά του πρώην διοικητή του ΙΚΑ αφορά την κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος, την περίοδο 2007-2009.
Το αδίκημα της απάτης αφορά τη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση.
Ο κ. Σπυρόπουλος, με σκοπό να λάβει το δάνειο, εγγυήθηκε ότι η κρατική επιχορήγηση του κόμματος δεν έχει δοθεί άλλου ως εγγύηση, σύμφωνα με την έρευνα της Εισαγγελίας.
Παρόλα αυτά, η επιχορήγηση είχε εκχωρηθεί ήδη σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που κάλυπταν κατά πολύ το ποσό αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης