Τελευταία Νέα
Πολιτική

Gabriel: Δύσκολες οι αποφάσεις που καλείται να πάρει η Ελλάδα – Πρέπει τον Απρίλιο 2017 να υπάρξει λύση

Gabriel: Δύσκολες οι αποφάσεις που καλείται να πάρει η Ελλάδα – Πρέπει τον Απρίλιο 2017 να υπάρξει λύση
«Δεν θέλουμε να έχουμε μια ιστορία χωρίς τέλος»
Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας, καλείται να λάβει πολύ δύσκολες αποφάσεις, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν θέλουμε να έχουμε μια ιστορία χωρίς τέλος.
Πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση.
Αυτό που μένει μπροστά είναι δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ενώ διαμήνυσε πως συμφωνεί με όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σχετικά και με την οικονομία της Ελλάδας.
«Δεν πρέπει να διαιρεθεί η Ε.Ε., πρέπει να μείνει ενωμένη.
Γιατί ακόμα και η Γερμανία που έχει δυνατή φωνή δεν θα ακούγεται και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομίες, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι το δίλημμα είναι σαφές, ή θα επανακτήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο και το κοινωνικό κεκτημένο ή θα παραμείνουμε σε ρατσιστικά συνθήματα που δυστυχώς ακούγονται και από επίσημα χείλη.
«Η Ελλάδα επιλέγει την πρώτη κατηγορία, και είναι αποφασισμένη να δουλέψει γι΄αυτό», ξεκαθάρισε…
Ο κ. Gabriel πέρασε την πόρτα του Μεγάρου λίγο μετά τις 19:30, προκειμένου να έχει δείπνο εργασίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας συνόδευσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κότζιας, ενώ στο Μαξίμου επετράπη η είσοδος σε Γερμανούς εκπροσώπους του Τύπου για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.
Ο κ. Martin Schaefer, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ανακοινώνοντας τη διήμερη επίσκεψη του κ. Gabriel στην Αθήνα, χαρακτήρισε το γεγονός ένα «θετικό μήνυμα» για τις διμερείς σχέσεις.
Η επίσκεψη εκφράζει τόσο «τη δική του όσο και τη γερμανική αλληλεγγύη στους Έλληνες «που ζουν από πολλές απόψεις όντως σε δύσκολες συνθήκες.
Σταθερή πρόθεση της Γερμανίας είναι η εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Schaefer, σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης είναι ένδειξη της πεποίθησης του κ. Schaefer «για το πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα ως το λίκνο της δημοκρατίας αλλά και τη σημασία της στο μέλλον για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Η Ελλάδα είναι ένα αναντικατάστατο, σημαντικό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».
Αύριο ο Γερμανός υπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Κεντρικά θέματα των συνομιλιών θα είναι το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα επισκεφτεί επίσης την Εθνική Πινακοθήκη, η οποία θα στεγάσει την έκθεση Documenta που θα ξεκινήσει στην Αθήνα και θα συνεχιστεί στο γερμανικό Κάσελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης