Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρχισε το «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση των μέτρων - Συνάντηση Τσακαλώτου - Μαντά

tags :
Άρχισε το «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση των μέτρων - Συνάντηση Τσακαλώτου - Μαντά
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε σήμερα 26/04 με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά
Με δεδομένη την θύελλα των αντιδράσεων που θα σηκώσουν οι περικοπές έως και 30% στις συντάξεις από την 1η 1ου του 2019, που αποτελεί και εκλογικό έτος, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, πήρε εντολή από το Μαξίμου να ξεκινήσει το «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις κατά την ψήφισή τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τσάρος της πλατείας Συντάγματος είχε δίωρη συνάντηση με τον Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, πρόσωπο «κλειδί» για την κοινοβουλευτική συνοχή.
Μένει όμως να φανεί εάν στις 15 Μαΐου, που φιλοδοξεί η Κυβέρνηση να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο, με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, θα είναι εύκολη υπόθεση για την Κυβέρνηση ή εάν το νέο βαθύ κούρεμα στο αφορολόγητο ποσό (από τις 8.636€ που είναι σήμερα για τον άγαμο  προσγειωθεί στις 5.600€) θα το… «καταπιεί» η ΚΟ με άλλοθι το χρέος.
Ένα ακόμη σημείο στο οποίο ποντάρει η Κυβέρνηση στο «μασάζ» που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι και το πακέτο των αντίμετρων, δηλαδή η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τα νέα βάρη που φέρνουν στα νοικοκυριά τα επώδυνα μέτρα.
Για την ώρα η Κυβέρνηση αναμένει τις απαντήσεις των δανειστών, στις παρατηρήσεις του υπουργού Οικονομικών, στο ευρωπαϊκό Μνημόνιο, και ακολουθεί σε αυτό του ΔΝΤ, που σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σκληρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης