Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίφθηκε αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για μείωση της εγγύησης

tags :
Απορρίφθηκε αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για μείωση της εγγύησης
Στη φυλακή μέχρι να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ
Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου για μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί προκειμένου να αποφυλακιστεί.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η εγγύηση θα παραμείνει στα 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας, είτε υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.
Ένα μέλος της σύνθεσης είχε την άποψη ότι το ποσό θα μπορούσε να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Γιάννη Νικολάου ο Ακης Τσοχατζόπουλος μπόρεσε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόνο 50 χιλιάδες ευρώ ενώ είπε ότι «έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά».
Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορός του Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε για "φυσική εξόντωση" του Άκη Τσοχατζοπουλου επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Τί λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων...
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανούς για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης