Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πουλάκης (γγ ΥΠΕΣ): Επεξεργαζόμαστε ρύθμιση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα

Πουλάκης (γγ ΥΠΕΣ): Επεξεργαζόμαστε ρύθμιση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα
O κ. Πουλάκης ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι καθαριότητας είναι 6.500
Μεταβατική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις αναζητά η κυβέρνηση.
Το υπουργείο Εσωτερικών επιμένει ότι η μονιμοποίηση συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι εκτός του μνημονιακού κανόνα 1 προς 4 και προχωράει στη μονιμοποίησή τους, αλλά επειδή οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, επεξεργάζεται ρύθμιση για το μεσοδιάστημα μετά την 1η Ιουλίου ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.
Ερωτηθείς αν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με το αν είναι εφικτή βάσει της συμφωνίας με τους εταίρους η μονιμοποίηση των 6.500 συμβασιούχων καθαριότητας, ο κ. Πουλάκης απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο είπε "λύστε το θέμα άμεσα"…
Η ερμηνεία που έχω είναι ότι είναι έκτος μνημονιακού κανόνα οι ΟΤΑ».
«Μέχρι να κλείσει ο διαγωνισμός για τις μόνιμες προσλήψεις σε αυτό το μεσοδιάστημα θέλουμε ρύθμιση νομικά και συνταγματικά» τόνισε.
Πάντως, ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι καθαριότητας είναι 6.500 και όχι περισσότεροι όπως υποστηρίζει το συνδικαλιστικό τους όργανο, με τους μόνιμους να ανέρχονται σε 30.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης