Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ για αντιπαράθεση με Τουρκία για την Αγία Σοφία: Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια

ΥΠΕΞ για αντιπαράθεση με Τουρκία για την Αγία Σοφία: Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια
Η Τουρκία έχει χάσει το μέτρο ωςπρος την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει το ΥΠΕΞ
Την θέση ότι η Τουρκία έχει χάσει το μέτρο ως προς την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Στράτος Ευθυμίου απαντώντας στο τουρκικό ΥΠΕΞ αναφορικά με το θέμα της ανάγωσης του Κορανίου και της τέλεσης προσευχής εντός της Αγίας Σοφίας.
«Όταν χάνεις το μέτρο ως προς την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δυστυχώς κοιτάζεις στο εσωτερικό σου και βλέπεις γείτονες.
Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» υποστήριξε ο κ.Ευθυμίου.
Σημειώνεται ότι το ΥΠΕΞ της Τουρκίας κατηγορούσε την Ελλάδα ότι ακόμα δεν διαθέτει τζαμί.
«Καταδικάζουμε τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής στην Αγία Σοφία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, αντί να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στον τουρκικό λαό για τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού και τη «Νύχτα της Δύναμης», επέλεξε να διαστρεβλώσει την ανάγνωση του Κορανίου και την πρόσκληση σε προσευχή στην Αγία Σοφία.
Η ιστορία της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστή.
Ας αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα: Οι ελληνικές αρχές υποβάλλουν σε αυξανόμενη πίεση την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, καταθέτουν μηνύσεις εναντίον εκλεγέντων μουφτήδων επειδή τελούν τα τυπικά καθήκοντά τους και απέρριψαν ξανά φέτος το αίτημα των μουσουλμάνων για προσευχή κατά τη διάρκεια επερχόμενη γιορτή του Ραμαζανιού σε ένα από τα ιστορικά τζαμιά της Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό τζαμί για λατρεία.
Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να αμφισβητήσει για την Ελλάδα, η οποία δεν διαθέτει ακόμα τζαμί ανοικτό για λατρεία ούτε στην πρωτεύουσά της, τι αντιλαμβάνεται από το διαθρησκειακό διάλογο που ανέφερε στη δήλωσή της.
Καλούμε την Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες» αναφέρει στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ, τοποθέτηση που αν μη τι άλλο θα εγείρει νέες αντιδράσεις από την πλευρά της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι αποτελεί «απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών» η ανάγνωση του Κορανίου στο ναό της Αγίας Σοφίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης