Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο άξονας Ελλάδας – Βουλγαρίας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή

Μητσοτάκης: Ο άξονας Ελλάδας – Βουλγαρίας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή
Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Rumen Radev συναντήθηκε ο κ.Μητσοτάκης
Την θέση ότι ο άξονας των σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας αποτελεί σήμερα έναν παράγοντα σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Rumen Radev, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι δύο χώρες που έχουν παραδοσιακά πάρα πολύ καλές σχέσεις.
Και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο άξονας των σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας αποτελεί σήμερα έναν παράγοντα σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.
Δύο γειτονικές χώρες, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς προβληματισμούς.
Σε μια εποχή, και σε επίπεδο Ευρώπης, όπου τα ζητήματα ασφάλειας, κοινής εξωτερικής πολιτικής και κοινής Άμυνας έρχονται με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο, η συνεργασία των δύο χωρών είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη.
Και βέβαια, δεν θέλω να παραγνωρίσω και την πολύ μεγάλη σημασία της στενής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Κρατών.
Η Ελλάδα, παρά την κρίση, παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη στενές οικονομικές μας σχέσεις» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης