Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Η έξοδος στις αγορές θα γίνει την κατάλληλη στιγμή – Δοκιμαστική πριν τη μεγάλη έκδοση 10ετους

Σταθάκης: Η έξοδος στις αγορές θα γίνει την κατάλληλη στιγμή – Δοκιμαστική πριν τη μεγάλη έκδοση 10ετους
Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει μια γραμμή από το σχέδιο Βαρουφάκη υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την θέση ότι η έξοδος στις αγορές θα γίνει την κατάλληλη στιγμή διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία.
«Πάμε για μικρή δοκιμαστική έξοδο στις αγορές πριν τη μεγάλη έκδοση 10ετούς» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταθάκης.
«Μελετάμε το θέμα για να βρούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο» είπε ο κ.Σταθάκης τονίζοντας ότι αναμένει από τη σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ να αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν ληφθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup.
Όσον αφορά το θέμα τη Δικαιοσύνη ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι «ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς», κάνοντας πάντως λόγο για «σαφώς προσδιορισμένους ρόλους» μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.
«Επειδή η θεσμική διαδικασία είναι δεδομένη, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένο θεσμικό τρόπο» δήλωσε ο κ.Σταθάκης, επισημαίνοντας και με αφορμή την απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου να επανεξεταστεί η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει έναντι των θεσμών.
«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» είπε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος σχετικά με τη ΔΕΗ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση την θέλει πυλώνα του συστήματος.
«Έχουμε συμφωνήσει για παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα με το αιτιολογικό ότι όφειλε να άρει το μονοπώλιο στο λιγνίτη» τόνισε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες εργασίας στη λιγνιτική παραγωγή ακόμη και αν παραχωρηθεί μια μονάδα σε ιδιώτη.
«Θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα του συστήματος, θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει» είπε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα έκανε λόγο για τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια.
Ερωτηθείς για το περίφημο σχέδιο Β του Γ. Βαρουφάκη, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι δεν είχε βρεθεί σε καμία σύσκεψη, κυβερνητική, κομματική ή οποιαδήποτε άλλη που να είδε κάποιο «σχέδιο Βαρουφάκη».
«Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει μια γραμμή από αυτό το σχέδιο.
Δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης