Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατίθενται για το ποιος εγγυηθεί την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη

tags :
Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατίθενται για το ποιος εγγυηθεί την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη
«Το βγαίνουμε απ' τα μνημόνια το ΄18" ενώ έχουν προνομοθετηθεί τα μέτρα για μετά το 2018, είναι σαν "το σκίζουμε τα μνημόνια", ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο» σχολίασε ο γγ του ΚΚΕ 
Η αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στο «ποια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις» και «στόχο έχει να στοιχηθεί ο λαός πίσω από τους στόχους του κεφαλαίου για την ανάκαμψη των κερδών του».
Αυτό δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συνέντευξη του στο real.gr τονίζοντας ότι «η "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ με τη "βιώσιμη ανάπτυξη που δεν αφήνει κανέναν πίσω" του κ. Μητσοτάκη, είναι η ίδια και απαράλλαχτη καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει ως προϋπόθεση το τσάκισμα του λαού».
Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «γι' αυτό η κυβέρνηση ενισχύει τον εργασιακό μεσαίωνα που κληρονόμησε και η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει ότι πιο αντιδραστικό ειπώθηκε τα προηγούμενα χρόνια το "έξω τα κόμματα από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια", το "έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα από τους τόπους δουλειάς"».
«Για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση της σημερινής νεολαίας, η ΝΔ το "τερμάτισε"...
Έφτασε στο σημείο να πει ότι οι κοινωνικές ανισότητες πηγάζουν από την ανθρώπινη φύση.
Δεν θέλω να πιστέψω πως διαβάζουν και τα εγχειρίδια του ναζιστή Μένγκελε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η εικόνα με το μαζούτ στο Σαρωνικό, τα καμένα στον Κάλαμο, τη Ζάκυνθο και αλλού, τα γκρεμισμένα σπίτια από το σεισμό στη Κω αποτυπώνει την ανάπτυξή που έχει κριτήριο το κέρδος και όχι την προστασία της ζωής του λαού», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Ως προς τις πιθανότητες εξόδου από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 «χωρίς νέα μέτρα, όπως υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός», ο κ. Κουτσούμπας είπε «βγαίνουμε απ' τα μνημόνια το ΄18" ενώ έχουν προνομοθετηθεί τα μέτρα για μετά το 2018, είναι σαν "το σκίζουμε τα μνημόνια", ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης