Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ πάντα δυσκόλευε την αξιολόγηση – Να αποφασίσει αν θα παραμείνει στο πρόγραμμα

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ πάντα δυσκόλευε την αξιολόγηση – Να αποφασίσει αν θα παραμείνει στο πρόγραμμα
Δεν μπορεί το ΔΝΤ να συνεχίσει να πατά σε δύο βάρκες υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Την θέση ότι το ΔΝΤ ήταν αυτό που πάντα δυσκόλευε τις διαπραγματεύσεις και την αξιολόγηση διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό που προέχει είναι να αποφασίσει το ΔΝΤ τι θέλει να κάνει με το ελληνικό πρόγραμμα.
«Το ουσιώδες χαρακτηριστικό της τρίτης αξιολόγησης είναι ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει, αν θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς δεν μπορεί να συνεχίζει να πατάει σε δύο βάρκες» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Κατρούγκαλος.
«Το ΔΝΤ ήταν αυτό που δυσκόλευε πάντα την αξιολόγηση και έχει δώσει κι από τώρα δείγματα ότι δε θα αποκλίνει από αυτή την πορεία.
Χαρακτηριστικά στο παράδειγμα των τραπεζών εξακολουθεί να επιμένει ότι θα πρέπει να γίνουν νέοι έλεγχοι, ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι και ο κατεξοχήν θεσμικά αρμόδιος -η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- λένε τα αντίθετα, ότι οι τράπεζές μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα, καθώς, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, επέστρεψαν για πρώτη φορά σε κερδοφορία.
Το ΔΝΤ ήταν πάντοτε ο σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού, επέμενε σε ακραίες θέσεις, ειδικά στο θέμα των εργασιακών, που έβλαψαν την ελληνική κοινωνία.
Ως προς δε τη θετική συμβολή που είχε με την πίεση που ασκεί στους Ευρωπαίους για το ζήτημα του χρέους νομίζω ότι πια και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί ότι το χρέος αυτό πρέπει να ρυθμιστεί» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.
«Η ελληνική κυβέρνηση δε θέτει ζήτημα απομάκρυνσης του ΔΝΤ, ακριβώς επειδή υπάρχουν σημαντικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, που το θεωρούν αναγκαίο για το πρόγραμμα» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως υπάρχει «ένα συμπαγές ευρωπαϊκό μέτωπο, που έχει στείλει σαφείς προειδοποιήσεις προς το ΔΝΤ να μη βάλει στο τραπέζι νέα πράγματα που δεν είναι στα συμφωνηθέντα».
«Η αντιπολίτευση της ΝΔ είχε πάντα αυτόν τον μηδενιστικό χαρακτήρα και κυρίως την επένδυση στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης και όσο δεν βγαίνει αυτό το σενάριο, η αυτοπαγίδευσή της σε μία πρόβλεψη, η οποία προφανώς έχει ματαιωθεί από τις εξελίξεις, την οδηγεί στο να κάνει αδιέξοδη αντιπολίτευση» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης