Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρόντες και οι 10 υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά αν και η ημερομηνία και ο τρόπος εκλογής είναι στον αέρα

Παρόντες και οι 10 υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά αν και η ημερομηνία και ο τρόπος εκλογής είναι στον αέρα
Υπέβαλαν εγκαίρως τις υπογραφές υποστήριξης τους όλοι οι υποψήφιοι για την αρχηγία
Και οι 10 υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ανταποκρίθηκαν εγκαίρως στις προϋποθέσεις που είχε θέσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου, μια και υπέβαλαν τους σχετικούς φακέλους με τις υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητας τους.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή του σχετικού φακέλου έληγε σήμερα το μεσημέρι.
«Μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της προσεχούς εβδομάδος» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κ.Αλιβιζάτος, τονίζοντας ότι θα προηγηθεί, τις επόμενες ημέρες, δειγματοληπτικός έλεγχος των υπογραφών ανά περιφέρεια της χώρας.
Η Φώφη Γεννηματά που είχε πρώτη καταθέσει πρώτη 1.200 υπογραφές νέων, κατέθεσε σήμερα συνολικά 12.500 υπογραφές που συνιστούν δίκτυο υποστηρικτών της σε μια επίδειξη δύναμης απέναντι στους υπόλοιπους υποψηφίους.
Σημειώνεται πάντως πως στον αέρα παραμένει ο τρόπος και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των εκλογών, ύστερα από την πρόταση της Vodafone ότι το νωρίτερο που μπορεί να διεξαγάγει τις εκλογές, χωρίς να περιλαμβάνεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι ο προσεχής Φεβρουάριος, όταν η εκλογική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου.
Ένα ακόμα τεράστιο «αγκάθι» είναι το κόστος της διεξαγωγής των εκλογών, καθώς βάσει της πρότασης της Vodafone απαιτούνται 900.000 ευρώ συν το ΦΠΑ, ποσό που θεωρείται αδύνατο να συγκεντρωθεί από όσους μεταβούν στην κάλπη για να ψηφίσουν.
«Ομολογώ ότι αδυνατώ να κατανοήσω γιατί τείνουμε να μετατρέψουμε ένα θέμα κατά βάση τεχνικό, σε πολιτικό (...).
Υπάρχουν δοκιμασμένες πρακτικές και διαδικασίες που έχουν φέρει σε πέρας με απόλυτη επιτυχία παρόμοιες εκλογικές αναμετρήσεις.
Υπάρχει η επιτροπή, υπάρχει ο κ. Αλιβιζάτος, ο οποίος εγγυάται απολύτως τη διαδικασία.
Πρέπει να ξεπεραστεί γρήγορα αυτό, αν χρειαστεί ας κάτσουν σε ένα τραπέζι όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί να συμφωνήσουν, να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, να μπούμε στην πολιτική συζήτηση.
Η πολιτική συζήτηση είναι εκείνη που ενδιαφέρει τον κόσμο.
Και να γίνει όσο γίνεται γρηγορότερα και η εκλογή και να τελειώσει αυτή η διαδικασία.
Να τελειώσει γρήγορα, μπορεί να τελειώσει με μια απλή συνεννόηση και με μια σωστή εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν όλοι στον κ. Αλιβιζάτο» ανέφερε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κ. Σκανδαλίδης.
«Δεν ξέρω αν θα είναι 5, αν θα είναι 12 ή αν θα είναι 17 (Νοεμβρίου), αλλά προφανώς δεν θα γίνουν τον Φεβρουάριο φαντάζομαι.
Θα γίνουν πολύ νωρίτερα, όσο γίνεται γρηγορότερα.
Πιστεύω ότι και τώρα μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία και να γίνουν στις καθορισμένες προθεσμίες ή έστω λίγο αργότερα» τόνισε ο κ.Σκανδαλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης