Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Το ΚΑΣ ενέκρινε τις προδιαγραφές για το νέο μουσείο στη Δήλο

tags :
Το ΚΑΣ ενέκρινε τις προδιαγραφές για το νέο μουσείο στη Δήλο
Τα χρήματα για την μελέτη του νέου μουσειακού χώρου θα δώσει το International Foundation for Greece
Τις γενικές προδιαγραφές για το νέο μουσειακό χώρο στο ιερό νησί της αρχαιότητας, τη Δήλο, έθεσε το κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αφότου βρέθηκαν οι πόροι για την σύνταξη της μελέτης του.
Αναλυτικότερα, το μεγαλύτερο μέρος του νέου Μουσείου θα πρέπει να είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του υπόγειο ή υπόσκαφο και να ακολουθεί τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, ενώ πρέπει, επίσης, να είναι όσο το δυνατόν απομακρυσμένο από τη θάλασσα, έτσι ώστε να προστατεύονται καλύτερα τα αρχαία έργα, αλλά και τα νέα υλικά του και να μην χρειάζεται συχνά επισκευές.
Το μέγεθός του, τουλάχιστον 5 χιλ. τ.μ., ώστε για να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες ενός Μουσείου, να μπορούν να εκτεθούν όσα έργα παρουσιάζονται σήμερα στο τωρινό Μουσείο, καθώς και οι αρχαιότητες που θα προέρχονται είτε από τις αποθήκες είτε από τον αρχαιολογικό χώρο του νησιού.
Όπως σημειώθηκε στο Συμβούλιο, τα χρήματα θα δώσει το International Foundation for Greece (που ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη), καθώς το Ίδρυμα είχε προσφερθεί από το περασμένο καλοκαίρι να δωρίσει μια μελέτη στο ελληνικό κράτος και επιλέχθηκε η Δήλος ως η καλύτερη επιλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης