Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Ξυδάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ξυδάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
Έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και διάλογο από το Λονδίνο διαπιστώνει ο υπουργός Πολιτισμού
Την έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και διάλογο και τον αρνητισμό της Βρετανικής πλευράς επισημαίνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μετά την απόρριψη της πρότασης της UNESCO να διαμεσολαβήσει μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας ώστε να καθοριστεί η τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο
«Με λύπη πληροφορηθήκαμε, και πάντως όχι δια της επίσημης οδού, ότι η Βρετανική πλευρά αρνείται κατηγορηματικά την πρόσκληση της UNESCO για έναρξη της διαδικασίας διαμεσολάβησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο» τονίζει.
Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, «διαπιστώνεται μια έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και διάλογο από τη Βρετανική πλευρά, η οποία δείχνει επίσης να αγνοεί τις σχετικές με το ζήτημα Συστάσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής ICPRCP, ενός θεσμικού οργάνου της UNESCO.
Προξενεί εντύπωση ο αρνητισμός και η έλλειψη του προσήκοντος σεβασμού προς τις καλές υπηρεσίες των διαμεσολαβητών. Εντύπωση επίσης προξενεί η απολύτως μονομερώς συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισης ενός διακρατικού ζητήματος σε ζήτημα μεταξύ μουσείων».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της με κάθε δυνατό τρόπο και θα θέσει εκ νέου το ζήτημα στη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, αναμένοντας τις αντιδράσεις για τους χειρισμούς της Βρετανίας. Καλούμε τη Μεγάλη Βρετανία να επανεξετάσει τη στάση της. Η Ελλάδα παραμένει ανοικτή σε κάθε θετική χειρονομία» καταλήγει ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης