Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο σπουδαίος βρετανός ηθοποιός Alan Rickman

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο σπουδαίος βρετανός ηθοποιός Alan Rickman
Γνωστός μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του στις ταινίες Χάρι Πότερ ως καθηγητής Σνέιπ, ο βρετανός ηθοποιός έχασε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο σπουδαίος βρετανός ηθοποιός, Alan Rickman (Άλαν Ρίκμαν), σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.
Ο Alan Rickman, με σπουδαίους ρόλους στο ενεργητικό του, τόσο στον κινηματογράφο όσο και το θέατρο, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», ενώ συμμετείχε στις ταινίες Χάρι Πότερ, υποδυόμενος τον καθηγητή Σνέιπ.
Επίσης, είχε παίξει τον ρόλο του Σερίφη του Νότιγχαμ στην ταινία «Ρομπέν των Δασών».
O Alan Rickman έκανε πολλές ταινίες με την ηθοποιό Emma Thompson, παίζοντας τον ρόλο του συνταγματάρχη Μπράντον στην ταινία «Λογική και Ευαισθησία», μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου της βρετανίδας συγγραφέως Jane Austin σε σενάριο της E. Thompson, ενώ είχαν παίξει μαζί το ανδρόγυνο στην ταινία «Love actually».
Ο Alan Rickman είχε κερδίσει το βραβείο BAFTA για τον ρόλο του στην ταινία Ρομπέν των Δασών, καθώς επίσης και τη Χρυσή Σφαίρα και βραβείο Emmy για τον ρόλο του ως Ρασπούτιν.
Επίσης ήταν μέλος της Royal Shakespeare Company, παίζοντας ρόλους τόσο του σύγχρονου όσο και του κλασικού θεάτρου.

Ως καθηγητής Σνέιπ στην ταινία Χάρι Πότερ



Ως σερίφης του Νότιγχαμ στην ταινία Ρομπέν των Δασών



Με την Kate Winslet ως συνταγματάρχης Μπράντον στην ταινία Λογική και Ευαισθησία


Με την Emma Thompson στην ταινία Love Actually


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης