Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Αιχμηρή επιστολή Fabre σε Έλληνες καλλιτέχνες: Σκεφτείτε ένα όραμα για τον ελληνικό πολιτισμό

tags :
Αιχμηρή επιστολή Fabre σε Έλληνες καλλιτέχνες: Σκεφτείτε ένα όραμα για τον ελληνικό πολιτισμό
Δηλώνει βαθιά απογοητευμένος από τον χαρακτηρισμό του ως «persona non grata».
Τα παράπονά του για το γεγονός ότι ο ίδιος και η ομάδα του δεν εκλήθησαν στη συνάντηση των Ελλήνων καλλιτεχνών την 1η Απριλίου προκειμένου να υπάρξει διάλογος εκφράζει σε επιστολή του προς αυτούς ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Jan Fabre.
Ο 58χρονος στην επιστολή - απάντησή του εξηγεί τη φιλοσοφία του σχετικά με την κατάρτιση του προγράμματος ενώ δεν λείπουν και οι αιχμές του προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.
Δηλώνει μάλιστα βαθιά απογοητευμένος από τον χαρακτηρισμό του ως «persona non grata». «Ελπίζουμε ότι κανένας καλλιτέχνης, πουθενά στον κόσμο, δεν θα χαρακτηριστεί ποτέ ‘Persona Non Grata’. Αυτή η δήλωση εναντίον οποιουδήποτε καλλιτέχνη είναι επικίνδυνη και αντιδραστική — και πλήττει την τέχνη στον ίδιο της τον πυρήνα», σημειώνει.
Υπογραμμίζει ότι δέχθηκε τη θέση του καλλιτεχνικού επιμελητή από τον υπουργό κ. Μπαλτά, τονίζοντας ότι λόγω της μη εξοικείωσής του με το ελληνικό καλλιτεχνικό τοπίο «ζητήσαμε αμέσως έναν Έλληνα καλλιτεχνικό επιμελητή για την επιλογή ελληνικών παραστάσεων για το φεστιβάλ του 2016, που θα μελετούσε τις υποβληθείσες προτάσεις και θα μας παρουσίαζε μια πρώτη επιλογή».
Καλεί στο τέλος της επιστολής του τους Έλληνες καλλιτέχνες να σκεφτούν ένα μακρόπνοο όραμα για τον ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική πολιτική αντί να επιτίθενται σε έναν ξένο φιλοξενούμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης