Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το ΠAMAK και η Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το ΠAMAK και η Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης
«Πρέπει να αποκατασταθεί το έλλειμμα ενημέρωσης και γνώσεων που έχει διαπιστωθεί στην ελληνική κοινωνία σχετικά με το ζήτημα των Γλυπτών»
«Άξονα ισχυρής υποστήριξης τόσο του πάγιου αιτήματος για την επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης, όσο και, παράλληλα, για την περαιτέρω παγκόσμια προβολή και διάδοση της ιστορίας και των συμβολισμών του ιερού βράχου της Ακρόπολης θα αποτελέσει το σύμφωνο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την Ελληνική Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης», δήλωσε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, υπογράφοντας σήμερα το σύμφωνο από κοινού με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ευάγγελο Φυλακτό, παρουσία και του Τομεάρχη Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.
«Πρέπει να αποκαταστήσουμε το έλλειμμα ενημέρωσης και γνώσεων που έχει διαπιστωθεί στην ελληνική κοινωνία σχετικά με το ζήτημα των Γλυπτών. Στο εξωτερικό το έχουν εντοπίσει και μας το προσάπτουν ως επιχείρημα εναντίον μας. Για το λόγο αυτό θα εκπονήσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων, που θα απευθύνεται κυρίως προς τους νέους, ενώ σκοπεύω να υποβάλω πρόταση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ώστε να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμά της και ανακοίνωση στήριξης της προσπάθειας για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Ζαπράνης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
«Η αποδοχή εκ μέρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της πρότασής μας για συνεργασία αποτελεί σημαντικό βήμα, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα να ικανοποιήσουμε μια βασική προτεραιότητα, την ενημέρωση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, απλών πολιτών, ξένων επισκεπτών και της Ομογένειας γύρω από την ιστορία των Γλυπτών της Ακρόπολης, τα οποία εκτός από τα Μάρμαρα περιλαμβάνουν και την Καρυάτιδα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Φυλακτός.
Για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή «κατά πόσο έχει διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνδυνος αλλαγής των δεδομένων για τη διεκδίκηση και επιστροφή των Γλυπτών, έπειτα από την απόφαση των Βρετανών πολιτών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και σε ποιες κινήσεις έχει προβεί το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία», ενημέρωσε ο κ. Γκιουλέκας, συγχαίροντας τις δύο πλευρές για την πρωτοβουλία μεταξύ τους συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης