Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Eurobank: «80 χρόνια ένας κουμπαράς μας μαθαίνει την αποταμίευση»

tags :
Eurobank: «80 χρόνια ένας κουμπαράς μας μαθαίνει την αποταμίευση»
Οι Διευθυντές Καταστημάτων του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank θα επισκεφθούν δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα
Ο κουμπαράς, το μεγαλύτερο σύμβολο της αποταμίευσης στην Ελλάδα, γιορτάζει φέτος τα 80 του χρόνια και γιορτάζουμε μαζί του την αποταμίευση!
Ο κουμπαράς πρωτοεμφανίζεται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τον Αύγουστο του 1934 και πολύ γρήγορα γίνεται το αγαπημένο σύμβολο της παιδικής αποταμίευσης. Οι πρώτοι κουμπαράδες ήταν μεγάλοι και είχαν παραλληλόγραμμο σχήμα, ενώ οι μικροί κουμπαράδες είχαν σχήμα κυλινδρικό και αργότερα καθιερώθηκε και το οβάλ σχήμα. Η τιμή πώλησής τους το 1934 ήταν 70δρχ. για τον μεγάλο και 50δρχ. για τον μικρό.
Ο κάθε κουμπαράς ήταν αριθμημένος και οι αριθμοί των κουμπαράδων έμπαιναν σε κλήρωση κάθε χρόνο, όπου οι νικητές απολάμβαναν μικρά χρηματικά βραβεία με ανακοινώσεις που δημοσιεύονταν στις εφημερίδες. Το κλειδί του κουμπαρά δεν δινόταν στα παιδιά, αλλά φυλασσόταν στα καταστήματα, ώστε να «προστατεύει» τις παιδικές αποταμιεύσεις από τον πειρασμό της σπατάλης, μία παράδοση που ισχύει μέχρι σήμερα. Η κίνηση αυτή των κουμπαράδων το 1934 σημείωσε μεγάλη επιτυχία και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έκανε το πρώτο βήμα στην κατάκτηση της αξίας της αποταμίευσης στην ελληνική οικογένεια με μία σειρά από νέες πρωτοβουλίες, όπως μοναδικά ημερολόγια τοίχου και εκδόσεις ειδικών βιβλίων.
Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου, η αποταμίευση είναι μία αξία επίκαιρη περισσότερο από ποτέ και θυμίζει σε όλους μας ότι με υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα μπορούμε να επιτύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Είναι κυρίως, όμως, μία αξία που πρέπει να διδάσκεται από γενιά σε γενιά.
Η Eurobank τιμώντας την διαχρονική αξία της αποταμίευσης και τον ιστορικό της συμβολισμό διοργανώνει γιορτινές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν ένα ολόκληρο έτος με κύριο θέμα

«80 χρόνια κουμπαράς, 80 χρόνια μας μαθαίνει να επιμένουμε στα όνειρά μας»
Οι Διευθυντές Καταστημάτων του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank θα επισκεφθούν δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες με στόχο την διάδοση της αξίας της αποταμίευσης στη νέα γενιά. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους θα μοιραστούν στους μικρούς μαθητές κουμπαράδες στα αγαπημένα τους χρώματα καθώς και το εκπαιδευτικό παραμύθι «Η τσεπούλα και ο κουμπαράκος».
Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την αποταμίευση σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ παράλληλα, επιβραβεύοντας την αποταμιευτική προσπάθεια όσων ξεκινούν σήμερα την αποταμίευσή στους, θα χαρίσουμε με κλήρωση σε 80 τυχερούς έναν κουμπαρά με €500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης