Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Εγκαταλείπουν τη Ρωσία οι επενδυτές - «Αντέχει» η οικονομία παρά τις ακυρώσεις δημοπρασιών ομολόγων

tags :
Bloomberg: Εγκαταλείπουν τη Ρωσία οι επενδυτές - «Αντέχει» η οικονομία παρά τις ακυρώσεις δημοπρασιών ομολόγων
Η Ρωσία δεν έχει άμεση ανάγκη δανεισμού, για αυτό προς το παρόν αντέχει στη φυγή των επενδυτών και την ακύρωση των δημοπρασιών
Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία και ο κίνδυνος επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, οδηγεί τους brokers σε κλείσιμο των θέσεών τους σε ρωσικά assets και σε ακύρωση δημοπρασιών ομολόγων από τη ρωσική κυβέρνηση.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ακύρωσε χθες Τρίτη, μια προγραμματισμένη δημοπρασία ομολόγων, για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τις δυσμενείς συνθήκες στις αγορές, την ώρα που οι αποδόσεις των ομολόγων οδεύουν προς τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2013.
Η Nomura έκλεισε τις θέσεις της για ομόλογα σε ρούβλι και δολάριο, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί να απαγορεύσει την πρόσβαση της Ρωσίας στις αγορές κεφαλαίων και στις τεχνολογίες άμυνας και ενέργειας, αν ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin (Βλαντιμίρ Πούτιν), δεν επισπεύσει τις έρευνες για την κατάρριψη του Boeing 777 στην Ανατολική Ουκρανία.
«Υπάρχουν πολλοί πωλητές στην αγορά», σχολιάζει ο Roman Dzugaev, trader σταθερού εισοδήματος στην BFA Bank, με έδρα την Αγία Πετρούπολη, και προσθέτει ότι αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της επιβολής νέων κυρώσεων.
Η Ρωσία έχει ακυρώσει συνολικά εννέα προγραμματισμένες δημοπρασίες ομολόγων κατά τη διάρκεια του 2014, καθώς βαθαίνει η κρίση στην Ουκρανία.
Προς το παρόν η ρωσική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, παρά την αύξηση στο κόστος δανεισμού, λόγω του αποθεματικού ύψους 476,7 δις. δολ. και την τιμή του πετρελαίου μπρεντ, η οποία διαμορφώνεται στα 108,81 δολ. το βαρέλι.
«Προς το παρόν οι τιμές του πετρελαίου και η μη αναγκαιότητα δανεισμού, επιτρέπουν στο υπουργείο Οικονομικών να βελτιστοποιήσει το κόστος δανεισμού, παρά να δανειστεί με υψηλό κόστος», σχολιάζει η Yulia Safarbakova, αναλύτρια της BCS Financial Group, με έδρα τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης