Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Randstad Hellas: Μειώνεται ο φόβος απώλειας της θέσης εργασίας για τους Έλληνες - Αυξάνεται η εμπιστοσύνη για την εύρεση εργασίας

tags :
Randstad Hellas: Μειώνεται ο φόβος απώλειας της θέσης εργασίας για τους Έλληνες - Αυξάνεται η εμπιστοσύνη για την εύρεση εργασίας
Στην Ελλάδα μόνο το 36% δήλωσε ότι έχει την τέλεια δουλειά
Οριακή μείωση του φόβου απώλειας της θέσης εργασίας των Ελλήνων κατέγραψε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η Randstad Hellas στο πλαίσιο της έρευνας Workmonitor.
Η έρευνα Workmonitor για το 2ο τρίμηνο του 2014, κατέγραψε τον τριμηνιαίο Δείκτη Κινητικότητας, την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων από την εργασία τους και διερεύνησε α) ποιοι είναι για τους Έλληνες εργαζομένους οι βασικότεροι λόγοι αλλαγής εργασίας αλλά και β) την άποψή τους για την προσωρινή απασχόληση.
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, μειώνεται ελαφρά ο φόβος απώλειας εργασίας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η εμπιστοσύνη για την εξεύρεση ανάλογης εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα η έρευνα κατέγραψε για την Ελλάδα περαιτέρω μείωση 1% στο φόβο απώλειας της θέσης εργασίας, ενώ ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη των εργαζομένων για την εξεύρεση ανάλογης εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες αυξήθηκε κατά 2%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2014.
Ο Δείκτης Κινητικότητας παρακολουθεί την πιθανότητα οι εργαζόμενοι να απασχοληθούν σε άλλη θέση εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες.
Στην Ελλάδα, ο Δείκτης αυτός έχει ελαφρώς αυξηθεί, από 100 το 1ο τρίμηνο σε 101 το 2ο τρίμηνο του 2014.
Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι ο αριθμός των εργαζομένων που αναμένουν να βρουν άλλη θέση εργασίας μέσα στους επόμενους έξι μήνες αυξάνεται.
Ανοδικά κατά μία μονάδα κινήθηκε το 2ο τρίμηνο του 2014 και ο παγκόσμιος δείκτης κινητικότητας.
Είναι αξιοσημείωτο ωστόσο ότι μόνο το 10% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι ασχολούνται ενεργά με την αναζήτηση νέας θέσης εργασίας αυτό το τρίμηνο, μια μείωση της τάξης του 4,2%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, η Εργασιακή Ικανοποίηση στην Ελλάδα, αυξήθηκε κατά 2%, φτάνοντας συνολικά στο 59%, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο.
Στην Ελλάδα, το 82% των ερωτηθέντων θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία να αλλάξει θέση εργασίας, εάν είχε προσφορά για περισσότερα χρήματα και το 76% δήλωσε ότι θα άλλαζε θέση εργασίας προκειμένου να βελτιώσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του.
Το 59% θα άλλαζε θέση εργασίας εάν μπορούσε να βρει μια δουλειά που να ταιριάζει καλύτερα με το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο, παρά το γεγονός ότι το 62% δήλωσε ότι η τρέχουσα εργασία του είναι σχετική με την εκπαίδευσή του.
Στην Ελλάδα μόνο το 36% δήλωσε ότι έχει την τέλεια δουλειά, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό αυτό είναι 56%. Λίγο πάνω από το μισό των ερωτηθέντων (54%) δήλωσε επίσης ότι βλέπει την τρέχουσα εργασία του ως έναν τρόπο να κερδίζει τα προς το ζην και τίποτα περισσότερο. Επίσης το 74% είναι πεπεισμένο ότι θα εργάζεται σε μια παρόμοια θέση σε τρία χρόνια από τώρα.
Σύμφωνα με τους Έλληνες εργαζόμενους αυτό δεν είναι απαραίτητο. Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (67%), πιστεύουν ότι η πρώτη δουλειά ενός ατόμου δεν καθορίζει το υπόλοιπο της καριέρας του. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Τουρκία, την Κίνα και την Ινδία, όπου μεταξύ 74% και 82% των εργαζομένων εκτιμούν ότι η πρώτη τους δουλειά έχει μεγάλο αντίκτυπο για το υπόλοιπο της καριέρας τους.
Επίσης το 48% στην Ελλάδα δήλωσε ότι, όταν εισήλθε στην αγορά εργασίας, βρήκε την πρώτη του δουλειά από σύμπτωση, ενώ το ίδιο ποσοστό (48%) πιστεύει ότι είναι σε θέση να αλλάξει καριέρα, ανά πάσα στιγμή.
Το 78% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει ότι η καλύτερη διαδρομή για την εξασφάλιση μιας μόνιμης θέσης εργασίας περνά μέσα από την ανάληψη προσωρινής απασχόλησης.
Οι μισοί από τους ερωτηθέντες (51%) πιστεύουν ότι η προσωρινή εργασία αφορά μόνο τους νέους, παρά το γεγονός ότι 59% σε όλο το φάσμα των ηλικιών δήλωσαν ότι αν ήταν άνεργοι θα απευθύνονταν σε γραφείο εύρεσης προσωρινής εργασίας προκειμένου να βρουν μια θέση εργασίας.
Το 13%των Ελλήνων εργαζομένων θεωρεί ότι θα βρεθεί χωρίς δουλειά λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας, ενώ το 75% πιστεύει ότι οι βελτιώσεις στην τεχνολογία θα επηρεάσουν τη θέση του κατά τα προσεχή έτη.
Είναι αξιοσημείωτο από την άλλη πλευρά, ότι ένα συντριπτικό 79% βλέπει την αυξανόμενη επίδραση της τεχνολογίας ως μια ευκαιρία στη δουλειά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης