Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Τι εκτιμάει για το β΄ τρίμηνο του 2014 - Οι τιμές στόχοι για τις 4 ελληνικές τράπεζες

HSBC: Τι εκτιμάει για το β΄ τρίμηνο του 2014 - Οι τιμές στόχοι για τις 4 ελληνικές τράπεζες
Σύσταση overweight για την Alpha Βank, την Eurobank και την Εθνική και neutral για την Πειραιώς
Συνέχιση των θετικών τάσεων θα δείξουν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου του 2014 των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την HSBC, η οποία σε σημερινή της ανάλυση τονίζει ότι η διαδικασία απομόχλευσης θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στα έσοδα.
Στιν 7σέλιδη ανάλυση της για τις ελληνικές τράπεζες, υπό τον τίτλο "Q2 preview: Positive trends continue in key items" (εκτίμηση β' τριμήνου: Η θετική τάση συνεχίζεται σε στοιχεία - κλειδιά), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η HSBC δίνει σύσταση overweight για την Alpha Βank, την Eurobank και την Εθνική, και neutral για την Πειραιώς.
Οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται για την Alpha Bank στα 0,87 ευρώ, για την Eurobank στα 0,49 ευρώ, για την Εθνική στα 3,82 ευρώ και για την Πειραιώς στα 2,08 ευρώ.



Σύμφωνα με την HSBC, από τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών αναμένουμε συνέχιση των θετικών τάσεων στο κόστος καταθέσεων, χρηματοδότησης, σχηματισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και του λειτουργικού κόστους.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη απομόχλευση - αν και με βραδύτερο ρυθμό, θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στα έσοδα.
Επιπλέον, αναμένει ότι ο δείκτης NPLs θα αυξηθεί, εν αναμονή των ασκήσεων αντοχής από την ΕΚΤ, οι οποίες πιθανόν να δείξουν μια οριακή πτώση της κεφαλαιακής επάρκειας.
Παρ' όλα αυτά τα αποτελέσματα Q2 είναι απίθανο να αποτελέσουν βασικό καταλύτη για τις ελληνικές τράπεζες, εκτός εάν δούμε κάποιες εκπλήξεις στις βασικές τάσεις.
Από τις αρχές Ιουλίου, η αγορά έχει εστιάσει στις ασκήσεις αντοχής της ΕΚΤ.
Οι τρέχουσες αποτιμήσεις επομένως των ελληνικών τραπεζών φαίνεται να οδηγούνται από δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τις πιθανές εκβάσεις των προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων και σχόλια σχετικά με το εάν ή όχι απαιτηθούν από τις τράπεζες πρόσθετα κεφάλαια.
Ο καταλύτης αυτός θα διατηρηθεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Σύμφωνα με την HSBC, παρά τους όποιους κινδύνους μπορούν να συνδεθούν με τα τεστ αντοχής, το βασικό σενάριο για τις ελληνικές τράπεζες δεν επηρεάζεται.
Αυτό είναι ότι θα υποστηριχθούν από την μακροοικονομική ανάκαμψη.
Μάλιστα, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων έως το 2017 θα είναι της τάξεως του 16%.
Αναφορικά με το καθαρό αποτέλεσμα του β' 3μηνου, η HSBC εκτιμά ότι η Alpha Bank θα ανακοινώσει ζημίες 60 εκατ. ευρώ, η Eurobank ζημίες 200 εκατ. ευρώ, η Εθνική κέρδη 79 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς ζημίες 155 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη των 4 συστημικών τραπεζών:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης