Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood Company: Συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ομολόγων - Κίνδυνος αναστροφής του κλίματος λόγω Ουκρανίας

Wood Company: Συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ομολόγων - Κίνδυνος αναστροφής του κλίματος λόγω Ουκρανίας
Εκροές κεφαλαίων εντοπίστηκαν στην αγορά ομολόγων της Πολωνίας
Αύξηση των εισροών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ομολόγων κατά την περασμένη εβδομάδα διαπιστώνει η Wood Company, σε νέα 7σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "EME Strategy: weekly fund flows - Decent inflows into our EME region — will it last?".
Όπως επισημαίνει στην εν λόγω έκθεσή της, κατά την περασμένη εβδομάδα, οι εισροές κεφαλαίων αυξήθηκαν τόσο στην ελληνική, όσο και στην τουρκική αγορά ομολόγων.


Οι εισροές κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ομολόγων




Στον αντίποδα, εκροές κεφαλαίων εντοπίστηκαν στην αγορά ομολόγων της Πολωνίας.
Σύμφωνα με τη Wood Company, σε γενικές γραμμές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η διεθνής επενδυτική κοινότητα παρέμεινε σε διάθεση ανάληψης ρίσκου, γεγονός που μεταφράζεται αυτόματα ως συνέχιση της διοχέτευσης ρευστότητας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.
Οι προσδοκίες για πρόγραμμα αγοράς assets από την ΕΚΤ παραμένουν, στηρίζοντας τη θετική τάση για εισροές κεφαλαίων στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί στη συνέχεια η Wood Company, η διαρκής κλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης δεν αποκλείεται να ανατρέψει τη θετική αυτή τάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης