Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood Company: Θετική εξέλιξη η σταδιακή μείωση των NPLs των ελληνικών τραπεζών - Σύσταση buy για Πειραιώς, hold για Eurobank

Wood Company: Θετική εξέλιξη η σταδιακή μείωση των NPLs των ελληνικών τραπεζών - Σύσταση buy για Πειραιώς, hold για Eurobank
Πως αποτιμά η εταιρεία τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 οι δύο ελληνικές τράπεζες
Εναρμονισμένα με τις εκτιμήσεις χαρακτηρίζει τα οικονομικά μεγέθη της Eurobank και της Τραπέζης Πειραιώς για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η Wood Company, σε δύο διαφορετικές ειδικές εκθέσεις της για τις δύο ελληνικές τράπεζες.
Αναλυτικότερα:

Εurobank
Όπως υποστηρίζει η Wood Company, τα αποτελέσματα της Eurobank για το δεύτερο τρίμηνο αποδείχθηκαν εντός των προσδοκιών σε λειτουργικό επίπεδο.
Η θετική έκπληξη, όπως τονίζεται στην εν λόγω έκθεση, ήρθε από τα στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), τα οποία μειώθηκαν στα επίπεδα των 382 εκατ. ευρώ, από 681 εκατ. ευρώ στο αμέσως προηγούμενο - πρώτο - τρίμηνο του 2014.
Η Eurobank διαθέτει μια ισχυρή επενδυτική βάση πλέον, σημειώνεται επίσης, ενώ γίνεται ειδική μνεία στη σταθεροποίηση των εξόδων.
Η Wood Company συνεχίζει να διατηρεί τη σύσταση hold (διακράτηση) για τη μετοχή της Eurobank.





Τράπεζα Πειραιώς
Όπως επισημαίνει η Wood Company, οι προ φόρων ζημιές για την τράπεζα αποδείχθηκαν χαμηλότερες των εκτιμήσεων, λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των εσόδων.
Πρόκειται, όπως εξηγεί η εταιρεία, για μια εξέλιξη άκρως θετική για την τράπεζα Πειραιώς.
Μέσω της έκθεσής της η Wood Company εκφράζει ικανοποίηση για τη μείωση των προβλέψεων για τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Ωστόσο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχή πτώση της μετοχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "η μετοχή της Πειραιώς είναι η χειρότερη τραπεζική μετοχή των τελευταίων τριών μηνών", αφού μετρά απώλειες - 10% συγκριτικά με την τιμή διάθεσης της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου.
Για τον λόγο αυτό η Wood Company δίδει σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή της Τραπέζης Πειραιώς, διευκρινίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για το καλύτερο στοίχημα στο ελληνικό recovery story, γεγονός που καθιστά βέβαιη μια αναβάθμιση της σύστασης στο προσεχές μέλλον.
Η αναβάθμιση της σύστασης για την Πειραιώς θα προκύψει από:
- την περαιτέρω βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα
- ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα για την Πειραιώς από τα επικείμενα stress tests της ΕΚΤ




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης