Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Κίνδυνος επιστροφής της κρίσης στην ΕΕ - Στις 10.500 μον. ο DAX στα τέλη του 2014

Deutsche Bank: Κίνδυνος επιστροφής της κρίσης στην ΕΕ - Στις 10.500 μον. ο DAX στα τέλη του 2014
Η Deutsche Bank προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον γερμανικό DAX...
Ενδεχόμενη αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την επόμενη μέρα της παγκόσμιας οικονομίας, προειδοποιεί η Deutsche Bank, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Equity View", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, ο κίνδυνος για την επιστροφή της κρίσης στην Ευρωζώνης, παραμένει ορατός. Πως θα γίνει αυτό;
Η Deutsche Bank παρουσιάζει τα αρνητικά σενάρια για την Ευρωζώνη, τα οποία - αν υλοποιηθούν - θα σημάνουν την αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους:
- Παρά τη διαρκή δράση της, η ΕΚΤ δεν κατορθώνει να βάλει τέλος στο περιβάλλον της ήπιας ανάπτυξης.
- Παρά τη διαρκή δράση της, η ΕΚΤ δεν κατορθώνει να επαναφέρει στη σωστή τροχιά την πορεία του πληθωρισμού και η απειλή του αποπληθωρισμού γίνεται πραγματικότητα.
- Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σταματούν τη δράση τους, αφήνοντας στην άκρη το ισχυρό μεταρρυθμιστικό momentum και την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.
Ωστόσο, η Deutsche Bank εμφανίζεται αισιόδοξη και θεωρεί πως υπάρχουν λόγοι που μπορεί να στηρίξουν τηγν ισχυροποίηση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
"Η διαρκής επαγρύπνηση της ΕΚΤ, μέσω των stress tests, των προγραμμάτων χορήγησης φθηνής ρευστότητας (TLTRos) και των επικείμενων αγορών ABS μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη", εκτιμούν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Εστιάζοντας στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, η Deutsche Bank δηλώνει συγκρατημένη αισιοδοξία.
Ειδικότερα, δηλώνει:
Overweight: για τους κλάδους των Media, κατασκευών, αυτοκινητοβιομηχανιών, τραπεζών
Underweight: για τους κλάδους της υγείας και των ειδών διατροφής
Η Deutsche Bank προχωρά σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη DAX, ωστόσο επαναδιατυπώνει τη θετική της στάση.
Ειδικότερα, προβλέπει άνοδο του DAX στις 10.500 μονάδες στα τέλη του 2014, έναντι πρότερης εκτίμησής της για άνοδό του στις 11.000 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης