Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Credit negative για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις η εμφάνιση αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη - Μεγαλύτερος ο κίνδυνος στην περιφέρεια

Fitch: Credit negative για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις η εμφάνιση αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη - Μεγαλύτερος ο κίνδυνος στην περιφέρεια
Το μέγεθος του αντίκτυπου θα εξαρτηθεί από τη δράση των διοικήσεων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων
Αρνητική εξέλιξη θα αποτελέσει για τα πιστοληπτικά προφίλ των ευρωπαϊκών εταιρειών ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
"Το σενάριο του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη αναδεικνύει τους κινδύνους με τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωπες οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις", προειδοποιεί, μέσω νέας έκθεσής του, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Ειδικότερα, το σενάριο του αποπληθωρισμού θα είναι credit negative για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Το μέγεθος του αντίκτυπου ωστόσο θα εξαρτηθεί από την απάντηση - δράση των διοικήσεων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Fitch, ο κίνδυνος εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη έχει αυξηθεί κατά τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο το βασικό σενάριο της Fitch παραμένει το εξής: Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα συνεχίσει σταδιακά να ισχυροποιείται. Το γεγονός αυτό θα μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης αποπληθωρισμού.
Oι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τη χρηματοπιστωτική τους ευελιξία, λόγω της ισχυροποίησης των ισολογισμών τους, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
"Ο αντίκτυπος από την εμφάνιση του αποπληθωρισμού θα είναι μεγαλύτερος στις χώρες της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας", παραδέχεται ο οίκος Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης