Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Απογοητεύει το αρνητικό κλίμα στην Eυρωζώνη - Μην περιμένετε θαύματα

BNP Paribas: Απογοητεύει το αρνητικό κλίμα στην Eυρωζώνη - Μην περιμένετε θαύματα
Ανάπτυξη μόλις 0,1% στο γ΄τρίμηνο του 2014 για την Eυρωζώνη
Απογοητευτικά χαρακτηρίζει η BNP Paribas τα στοιχεία για το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα στην ευρωζώνη.
Όπως σχολιάζει ο οικονομολόγος της γαλλικής τράπεζας, Clemente de Lucia, η παραγωγή στην ευρωζώνη χάνει το momentum, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο δεν μπορεί να περιμένει κανείς εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο -11,4 έναντι -10 τον Αύγουστο.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο -11.
Όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ευρωζώνη καταγράφηκε πτώση στο 0,07 από 0,16, κάτω από τις εκτιμήσεις για πτώση στο 0,10.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διολίσθησε στις 99,9 μονάδες από 100,6, ενώ είναι αρκετά κάτω από τις προβλέψεις, που ανέμεναν πτώση του στις 100 μονάδες.
Παράλληλα, η πτώση στη βιομηχανική εμπιστοσύνη αυξήθηκε από το -5,3 στο -5,5, λιγότερο σε σχέση με τις προβλέψεις για -5,8.
Το κλίμα στις υπηρεσίες αναπτύχθηκε στο 3,2 από 3,1 και έναντι πτώσης στο 2,6 που ανέμεναν οι αναλυτές
H BNP Paribas τονίζει ότι μετά τη σταθεροποίηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης στο β΄τρίμηνο του 2014, η ανάπτυξη του ΑΕΠ ενδεχομένως να ενισχύθηκε με ρυθμό μόλις 0,1% στο γ΄τρίμηνο.
«Η υποστηρικτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνδυασμό με την λιγότερο αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και την υποτίμηση του ευρώ, θα οδηγήσουν σε σταθεροποίηση της δραστηριότητας στην πορεία», σχολιάζει η BNP.
Ωστόσο, προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να αναμένεται ραγδαία αύξηση της δραστηριότητας βραχυπρόθεσμα, καθώς τα μέτρα της ΕΚΤ δεν θα αποτυπωθούν άμεσα στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης