Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Η κρίση στην ευρωζώνη δεν τελείωσε – Απαραίτητος ο συνδυασμός νομισματικής πολιτικής - μεταρρυθμίσεων

tags :
Standard & Poor’s: Η κρίση στην ευρωζώνη δεν τελείωσε – Απαραίτητος ο συνδυασμός νομισματικής πολιτικής - μεταρρυθμίσεων
H Ευρώπη εισέρχεται σε μια φάση «πεισματικής χαμηλής ανάπτυξης», προειδοποεί η Standard & Poor's
Η κρίση στην ευρωζώνη δεν τελείωσε προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Σε έκθεση  ε ημερομηνία 23 Οκτωβρίου 2014 και επικεφαλής αναλυτή τον Moritz Kraemer, η S&P τονίζει ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε μια φάση «πεισματικής χαμηλής ανάπτυξης».
«Εκτιμούμε ότι η ευρωζώνη εισέρχεται σε μία πεισματική φάση χαμηλής ανάπτυξης καθώς συνεχίζεται η απομόχλευση και η παγκόσμια οικονομία αποδυναμώνεται», αναφέρουν οι αναλυτές και ζητούν συνδυασμό της νομισματικής πολιτικής με μεταρρυθμίσεις.
«Η νομισματική πολιτική μπορεί να βοηθήσει για να σταθεροποιηθούν οι οικονομίες βραχυπρόθεσμα, αλλά μπορεί να είναι αντιπαραγωγική μακροπρόθεσμα εάν οδηγήσει σε εφησυχασμό», όπως σημειώνουν.
Η Standard & Poor’s βλέπει την κρίση της ευρωζώνης να εισέρχεται σε μια νέα φάση και όπως τονίζει μπορεί τα χειρότερα να πέρασαν, ωστόσο απομένει ακόμη σκληρή δουλειά για να κλείσουν οι εκκρεμότητες.
Η Standard & Poor’s παραπέμπει σε ανάλυση που είχε δημοσιεύσει τον Οκτώβριο του 2013, στην οποία προειδοποιούσε για το ενδεχόμενο «χαλάρωσης» των κυβερνήσεων, όσο αφορά την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Όπως τονίζει ο οίκος, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση και τα προβλήματα της ευρωζώνης παραμένουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης